MEDIA

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ συνδρομητών για το Netflix

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ συνδρομητών για το Netflix

Με ταχύ ρυθμό αυξάνονται οι συνδρομητές του Netflix σε όλο στον κόσμο (και στην Ελλάδα), φθάνοντας τα 117,6 εκατομμύρια στην αρχή του 2018.

Η εξέλιξη αυτή, που ξεπέρασε τις προσδοκίες των επενδυτών, ώθησε για πρώτη φορά τη χρηματιστηριακή αξία του Netflix στη Γουόλ Στριτ πάνω από τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2017 η εταιρεία «έκλεισε» δύο εκατομμύρια περισσότερους συνδρομητές σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, τριπλασιάζοντας τα κέρδη της.

Το Netflix έχει πλέον εισχωρήσει σε πάνω από τα μισά αμερικανικά νοικοκυριά με ευρυζωνική σύνδεση και «χτίζει» ολοένα μεγαλύτερη πελατειακή βάση σε 190 χώρες, επενδύοντας δισεκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή νέων ταινιών και σειρών.

Στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2017 το Netflix κέρδισε σχεδόν δύο εκατομμύρια νέους συνδρομητές στις ΗΠΑ και άλλα 6,4 εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο.

«Το Netflix ρίχνει όλο και περισσότερα χρήματα για τη δημιουργία περιεχομένου και αυτό μεταφράζεται άμεσα σε περισσότερους συνδρομητές. Βλέπει μια τεράστια ευκαιρία και κινείται όσο γρήγορα μπορεί, για να την εκμεταλλευθεί», δήλωσε ο αναλυτής Ρίτσαρντ Γκρίνφιλντ της BTIG, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

H εταιρεία προτίμησε να χρεωθεί ζημιά 39 εκατ. δολαρίων, όταν σταμάτησε τη συνεργασία της με τον ηθοποιό Κέβιν Σπέισι, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε σε βάρος του. Το Netflix σταμάτησε προσωρινά την παραγωγή της σειράς "House of Cards" για να «διαγράψει» το ρόλο του Σπέισι, ενώ αποφάσισε επίσης να μην κυκλοφορήσει την έτοιμη ταινία «Γκορ», όπου πρωταγωνιστούσε ο τελευταίος ως Γκορ Βιντάλ.

Η άνοδος του Netflix υπήρξε εντυπωσιακή, καθώς από μία εταιρεία που διακινούσε βιντεοκασέτες DVD μέσω ταχυδρομείου, εξελίχθηκε σε κολοσσό παραγωγής ταινιών και σειρών, που διανέμονται online σε συνδρομητές. Το 2018 σχεδιάζει να επενδύσει έως 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε παραγωγές, έχοντας να αντιμετωπίσει ανταγωνιστές όπως η Walt Disney και η Hulu της Amazon.

Πέρυσι τον Οκτώβριο το Netflix αύξησε τις τιμές στις περισσότερες συνδρομές του για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις μεγάλες επενδύσεις του. Τα έσοδά του στο τελευταίο τρίμηνο του 2017 έφθασαν τα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι επενδυτές δείχνουν εμπιστοσύνη ότι η εταιρεία θα μεγαλώσει κι άλλο, γι' αυτό η μετοχή της κινείται ανοδικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις