MEDIA

Γαύρος: Εργαζόμενοι και Ενώσεις «στριμώχνουν» τον Πίκουλα

Γαύρος: Εργαζόμενοι και Ενώσεις «στριμώχνουν» τον Πίκουλα

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για τους εργαζομένους στην αθλητική εφημερίδα «Ο Γαύρος» και της ιστοσελίδας www.gavros.gr, καθώς εδώ και μήνες «βασανίζονται» από τον εκδότη της εφημερίδας, κ. Αντώνη Πίκουλα.

Η συνέπεια της εργοδοσίας έναντι των εργαζομένων αποτελεί άγνωστη λέξη εδώ και χρόνια, ενώ τα προβλήματα και οι μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές έχουν πλέον μονιμοποιηθεί.

Πλέον, με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο για τους εργαζόμενους, αναμένονται σοβαρές εξελίξεις, αφού η διάθεση όλων των συνδικαλιστικών ενώσεων είναι δεδομένη και η πρόθεση των εργαζομένων βέβαιη, για από κοινού δυναμικές και συνδυασμένες αντιδράσεις, προκειμένου ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας κ. Πίκουλας να σταματήσει το... κρυφτούλι και να αναλάβει την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του.

Εντός της ημέρας θα πρέπει να αναμένονται νέες ανακοινώσεις από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ και των υπολοίπων Ενώσεων, για τη μορφή που θα λάβουν οι κινητοποιήσεις, μετά τη δίωρη στάση εργασίας και τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Ο Γαύρος» και την ιστοσελίδα «gavros.gr».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το... σύστημα που φαίνεται ότι διακρίνει τον κ. Αντώνη Πίκουλα ως εργοδότη, σύμφωνα -τουλάχιστον- με καταγγελίες πρώην εργαζομένων στην εφημερίδα που έχουν πάρει και το δρόμο της δικαιοσύνης, είναι το... «δουλεύεις απλήρωτος - διεκδικείς - απολύεσαι».

Την ίδια ώρα οργιάζει η φημολογία για τους... υποστηρικτές (κρυφούς και φανερούς) του εκδότη.

Εν αναμονή των εξελίξεων, εν αναμονή των παρεμβάσεων των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους στους οποίους έχουν ήδη προσφύγει εργαζόμενοι στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα, για να μπει ένα τέλος στην... παράδοση που έχει δημιουργήσει ο κ. Αντώνης Πίκουλας, καθώς υπήρξαν περιπτώσεων εργαζομένων που είχαν λαμβάνειν, σύμφωνα πάντα με καταγγελίες τους, δεδουλευμένα άνω των 12 μηνών...

Σχετικές ειδήσεις