MEDIA

Συζητείται η αίτηση πτώχευσης του Αγγελιοφόρου - Διαδήλωση εργαζομένων στα δικαστήρια

Συζητείται η αίτηση πτώχευσης του Αγγελιοφόρου - Διαδήλωση εργαζομένων στα δικαστήρια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από τις 10:00 το πρωί οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», έξω από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου συζητείται η αίτηση πτώχευσης που υπέβαλε η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Οκτωβρίου η ιδιοκτησία της εφημερίδας ανακοίνωσε το κλείσιμο της εφημερίδας και έχει υποβάλει αίτηση για παύση πληρωμών και πτώχευση.

Οι εναπομείναντες 108 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τους τελευταίους 9 μήνες, ενώ βρίσκονται υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς εργασιακής ομηρίας, καθώς δεν έχουν απολυθεί, αλλά ούτε και εργάζονται.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο alterthess, η εταιρία- στο μετοχικό σχήμα της οποίας συμμετέχουν ο Πήγασος (Μπόμπολας), ΔΟΛ (Ψυχάρης) και η εταιρία Δελφίνι (οικογένεια Μπακατσέλου)- έχει οφειλές πάνω από 27 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται πως την Τρίτη δεκτό έκανε η Υπηρεσία Ασφαλιστικών Μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το αίτημα 54 εργαζομένων του Αγγελιοφόρου για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής με αντικείμενο τη διατήρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ στην παρούσα κατάσταση.

Σχετικές ειδήσεις