MEDIA

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (12/05/2016) πρωτοσέλιδα

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (12/05/2016) πρωτοσέλιδα

Το γεγονός ότι ο Ντράγκι είναι έτοιμος να ανοίξει τη στρόφιγγα στις ελληνικές τράπεζες και η πρόταση του ESM για αγορά μέρους του χρέους του ΔΝΤ μεταξύ των θεμάτων σήμερα (12/05/2016) στις πολιτικές εφημερίδες.

Επίσης στα πρωτοσέλιδα θα διαβάσετε για τους αριστερούς κροίσους στα χρόνια της κρίσης εξ αφορμής της δημοσιοποίησης των πόθεν έσχες των πολιτικών.

Παράλληλα στην υπόλοιπη επικαιρότητα, εκατομμύρια ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα νέο τοπίο σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ, μερίσματα, ΕΚΑΣ, εισφορές.

Το νέο σύστημα έχει μεγάλους χαμένους αλλά και διασωθέντες, ενώ θεσμοθετεί 8 «ψαλίδια» σε νέες και καταβαλλόμενες παροχές, απομειώνοντας τη συνταξιοδοτική δαπάνη

Διαβάστε εδώ τις πολιτικές εφημερίδες

Στις σημερινές οικονομικές εφημερίδες θα διαβάσετε για το πακέτο των έμμεσων φόρων 1,8 δισ. ευρώ που αναζητά η κυβέρνηση. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, ειδικά για τους φόρους στα καύσιμα, τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και για την αύξηση του ΕΝΦΙΑ, ώστε να ισοφαριστεί η «χασούρα» από τη μείωση των αντικειμενικών αξιών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο φόρο ακινήτων θα προκύψει αύξηση στους συντελεστές για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που η αντικειμενική τους ξεπερνά τα 300.000 ευρώ.

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις ενόψει Eurogroup ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και οι συζητήσεις για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, εν όψει της συνεδρίασης του Εurogroup, στις 24 Μαΐου.

Σήμερα πραγματοποιείται Euro Working Group, στο οποίο οι στενοί συνεργάτες των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν την πρόοδο στα προαπαιτούμενα και ειδικά στον τρόπο λειτουργίας του αυτόματου «κόφτη» δαπανών.

Διαβάστε εδώ τις οικονομικές εφημερίδες

Σχετικές ειδήσεις