Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
MEDIA

Netflix: Θύελλα αντιδράσεων για τη μαύρη Κλεοπάτρα - «Ήταν Ελληνίδα, διαστρεβλώνετε την Ιστορία»

Newsbomb

Πληθώρα αρνητικών σχολίων έχει προκαλέσει η κυκλοφορία του τρέιλερ του Netflix για τη νέα ταινία-ντοκιμαντέρ με την Κλεοπάτρα.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει το νέο ντοκιμαντέρ του NETFLIX για την Κλεοπάτρα το οποίο θα ανέβει στην πλατφόρμα στις 10 Μαϊου.

Στο τρέιλερ η θρυλική βασίλισσα της Αιγύπτου παρουσιάζεται ως έγχρωμη, κόντρα στην ιστορία και τις μέχρι τώρα απεικονίσεις στην Τέχνη.



Η Κλεοπάτρα ήταν ήταν αρχαία Ελληνίδα βασίλισσα και όχι Αιγύπτια όπως πολλοί νομίζουν. Ήταν μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, ελληνικής οικογένειας μακεδονικής καταγωγής, που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο.

Τα σχόλια που συνοδεύουν το επίσημο τρέιλερ στο youtube δεν είναι καθόλου κολακευτικά για την πλατφόρμα, καθώς οι χρήστες επισημαίνουν ότι το Netflix πρέπει να μάθει ιστορία.

H διαστρέβλωση της ιστορίας σχετικά με την καταγωγή και την εμφάνιση της Κλεοπάτρας προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και στην Αίγυπτο, με τους χρήστες των social media να... υπενθυμίζουν στην πλατφόρμα την πραγματικότητα.

Αντιδράσεις υπήρξαν και στην επίσης δημοφιλή σειρά του Netflix «Τροία» όπου ο Αχιλλέας επίσης ήταν έγχρωμος

Σχετικές ειδήσεις

Αυτές είναι οι επικές ταινίες που πρέπει να δεις τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ο τάφος της Κλεοπάτρας και τα 4 άλλα ιερά δισκοπότηρα των αρχαιολόγων

Βρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας; Tο «ιερό δισκοπότηρο» των αρχαιολόγων