ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωζώνη: Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ομολόγων

Ευρωζώνη: Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ομολόγων

Άνοδο σημείωσαν σήμερα (28/11/2014) οι τιμές των κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να υποχωρήσουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, εν μέσω προσδοκιών για ενίσχυση της νομισματικής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων προσέγγισαν το 2%, μετά την ανακοίνωση της Eurostat ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε τον Νοέμβριο στο 0,3%.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης, της οποίας οι τιμές των ομολόγων μειώθηκαν τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τους δείκτες του Bloomberg.

Τα ομόλογα της Αυστρίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά. Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων διαμορφώθηκε στο χαμηλό 0,694% και των αντίστοιχων ισπανικών στο 1,861%.

Την Πέμπτη (27/11/2014), η απόδοση του νέου ελληνικού 10ετούς ομολόγου στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 8,44%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,70% να διαμορφωθεί στο 7,74%

Σχετικές ειδήσεις