ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάμψη στη ζήτηση της βενζίνης - πτώση στις τιμές του πετρελαίου

Κάμψη στη ζήτηση της βενζίνης - πτώση στις τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν μείωση νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, καθώς υπάρχουν ενδείξεις κάμψης της ζήτησης βενζίνης, τόσο στη Βόρεια Αμερική, όσο και στην Ασία.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκτέλεσης για το αμερικανικό αργό καταγράφηκαν στα 35,39 δολ το βαρέλι, μειωμένες κατά 30 σεντς, από την τελευταία συνεδρίαση.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκτέλεσης για το πετρέλαιο τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης καταγράφηκαν με τιμές 37,46 δολ το βαρέλι, μειωμένες κατά 23 σεντς.
Η ζήτηση βενζίνης στην αμερικανική αγορά, μειώνεται για πρώτη φορά μέσα σε 14 μήνες, ενώ η υπερπροσφορά της, αλλά και η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ασία, οδηγεί στην αποθήκευση ποσοτήτων βενζίνης σε τάνκερς, συντηρώντας την τάση μείωσης των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Μείωση μεγαλύτερη του 2,5% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου στη χθεσινή συνεδρίαση, με το πετρέλαιο Brent ν' αγγίζει τα χαμηλά επίπεδα μηνός, μετά την αμφιβολία που εδραιώνεται μεταξύ των επενδυτών για την επίτευξη συμφωνίας για το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του Ιανουαρίου. Οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν από τη διακοπή λειτουργίας αγωγού, που μεταφέρει πετρέλαιο στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ. Ωστόσο, κατά τη γενικότερη εκτίμηση, η τάση αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου θα συνεχιστεί.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 40% από τα χαμηλά επίπεδα τιμών 12ετίας που κατέγραψαν στα μέσα Φεβρουαρίου.
Οι τιμές του πετρελαίου Brent, διεθνούς προέλευσης μειώθηκαν κατά 98 σεντς ή 2,5% στα 37,69 δολ το βαρέλι, με το χαμηλότερο επίπεδο των τιμών τους να καταγράφεται στα 37,60 δολ το βαρέλι. Οι τιμές αυτές είναι μειωμένες κατά 11% από την υψηλότερη τιμή για το 2016, στα 42,54 δολ το βαρέλι, η οποία καταγράφηκε στις 18 Μαρτίου.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου έκλεισαν τη χθεσινή συνεδρίαση μειωμένες κατά 1,09 δολ το βαρέλι κοντά στο 3%, με τιμή στα 35,70 δολ το βαρέλι, αφού ανέκαμψαν προσωρινά μετά τη διακοπή λειτουργίας του αγωγού που μεταφέρει πετρέλαιο σε αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στην Οκλαχόμα.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού έχουν μειωθεί κατά 15% από το υψηλό τιμής για το 2016, που κατέγραψαν στα 41,90 δολ το βαρέλι στις 22 Μαρτίου.