ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aποτελέσματα Brexit: Βυθίζεται ο FTSE 100 στη χειρότερη πτώση από την αρχή της κρίσης

Aποτελέσματα Brexit: Βυθίζεται ο FTSE 100 στη χειρότερη πτώση από την αρχή της κρίσης

Στη χειρότερη πτώση από την αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το άνοιγμα στο βρετανικό Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τα βρετανικά blue-chips να βυθίζονται μετά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ο FTSE 100 εμφανίζει ζημιές 8,8% κατά τη διαπραγμάτευση πο ξεκίνησε στις 8 π.μ., ώρα Λονδίνου Μια τέτοια μείωση είναι η βαρύτερη από τον Οκτώβριο του 2008, σύμφωαν με τα δεδομένα της FactSet.

Πριν από αυτό, η λίρα υποχωρούσε 10% έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Οι παγκόσμιες αγορές συγκλονίστηκαν την Παρασκευή, μετά την αποφαση των Βρετανών να υποστηρίξουν την την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, από το 1973.

Οι αγορές ήταν υπερβολικά εφησυχασμένες σχετικά με τον κίνδυνο Brexit, νομίζοντας ότι ήταν γύρω στο 25% η πιθανότητα του Brexit, δήλωσε ο Matthew Sherwood, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Perpetual.

Oι τραπεζικές μετοχές συμπεριλαμβανομένης της HSBC, και της Standard Chartered PLC θα είναι στο επίκεντρο την Παρασκευή, αφού ο τομέας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών βασίζεται στους κανόνες διαβατήριο εύκολης πρόσβασης στις αγορές της ΕΕ.

Οι μετοχές της Τράπεζας "πρόκειται να είναι κάτω από μεγάλη πίεση σήμερα σε όλους τους τομείς", δήλωσε ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής της αγοράς στο Think Forex Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικές ειδήσεις