ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κινητοποιήσεις στο Πέραμα για το περιβάλλον

Κινητοποιήσεις στο Πέραμα για το περιβάλλον
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της δημοτικής αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας...

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της δημοτικής αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας, για τα έργα που θα πραγματοποιήσει ο ΟΛΠ στην «καρβουνόσκαλα» και τον κεντρικό σταθμό μεταφόρτωσης αυτοκινήτων στο λιμάνι του Ηρακλέους.

Οι κάτοικοι του Περάματος μαζί με τη δημοτική αρχή πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ.

Αύριο για το ίδιο θέμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΟΛΠ Γιώργου Ανωμερίτη και του δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκά Τζανή, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Νίκου Λίτινα.

Σύμφωνα με το υπουργείο θαλασσίων υποθέσεων, ο πρόεδρος του ΟΛΠ παρουσιάζοντας το master plan του οργανισμού τόνισε ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να ριχτεί ούτε ένα κυβικό μέτρο τσιμέντου στην "καρβουνόσκαλα", αλλά αντίθετα θα καθαριστεί εντελώς από τις βρωμιές και τις ρυπογόνες εγκαταστάσεις ολόκληρη η περιοχή.

Παράλληλα, με εντολή του υπουργού υπήρξε κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι το Λιμανάκι του Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι όχι μόνο δεν θα θιχτεί, αλλά αντίθετα θα αναβαθμιστεί και θα είναι στην αποκλειστική χρήση των ψαράδων της περιοχής.