ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ενδιαφέρον της τρόικα για τη ΔΕΗ

Το ενδιαφέρον της τρόικα για τη ΔΕΗ
Ο διαχωρισμός των δικτύων μεταφοράς και διανομής ενέργειας της ΔΕΗ τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του κλιμακίου της τρόικα με τον γενικό γ

Ο διαχωρισμός των δικτύων μεταφοράς και διανομής ενέργειας της ΔΕΗ τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του κλιμακίου της τρόικα με τον γενικό γραμματέα ενέργειας κ. Μαθιουδάκη.

Το νομοσχέδιο με το οποίο θα ρυθμιστεί τελικά το ζήτημα, και στο οποίο πιθανότατα θα περιληφθεί και η ρύθμιση της διαχείρισης των υδροηλεκτρικών της ΔΕΗ, προβλέπεται να είναι έτοιμο ως το τέλος του μήνα.

Βρίσκονται πάντως ακόμα υπό συζήτηση με την τρόικα και με φορείς της ελληνικής αγοράς ενέργειας τεχνικές λεπτομέρειες που σχετίζονται, κυρίως, με τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας των διαχειριστών από τη ΔΕΗ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της πρόσβασης στη λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ, για την οποία, σύμφωνα με την πρόταση που έχει υποβάλει επίσης η κυβέρνηση στη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσια διαβούλευση.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 11 Φεβρουαρίου, οπότε θα υπάρχει εικόνα για το βαθμό αποδοχής της από την αγορά και για τα επόμενα βήματα από πλευράς Κομισιόν και κυβέρνησης.