ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύσκεψη για το Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης

Σύσκεψη για το Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης
Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Άρη Γιαννακίδη...

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Άρη Γιαννακίδη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης , η πρώτη κατά σειρά σύσκεψη για την υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης για την Οροσειρά της Ροδόπης, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα έργων και δράσεων προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος, ενίσχυσης της τοπικής οικονομικής βάσης, βελτίωσης της ποιότητας ζωής μέσω της αναβάθμισης - δημιουργίας των αναγκαίων δημοσίων υποδομών, καθώς και διατοπικής, διακρατικής - διασυνοριακής συνεργασίας.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξασφαλιστεί 13 εκατ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας θα επιδιώξουν την μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Φώτης Καραλίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι κατατέθηκαν προτάσεις για άξονες παρεμβάσεων, όπως η δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου, η αξιοποίηση των πηγών στις Θερμές, η βελτίωση του κάθετου άξονα Ξάνθης, η διασυνοριακή συνεργασία για θέματα πυρασφάλειας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Ξάνθης και Μύκης, στελέχη των αναπτυξιακών εταιριών και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ωστόσο την Τρίτη και την Τετάρτη θα ακολουθήσουν συσκέψεις στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Δράμας. Μετά την συγκεκριμενοποίηση των έργων και των πηγών χρηματοδότησης, το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης θα τεθεί προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τον Απρίλιο.