ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα Υόρκη: Παραγωγή ενέργειας από σκουπίδια

Νέα Υόρκη: Παραγωγή ενέργειας από σκουπίδια
Όσοι έχετε επισκεφθεί την Νέα Υόρκη, εκτός από τους ουρανοξύστες και τα πολλά...

Όσοι έχετε επισκεφθεί την Νέα Υόρκη, εκτός από τους ουρανοξύστες και τα πολλά φώτα θα αντιληφθήκατε και την έντονη δυσοσμία σε πολλούς δρόμους της μεγαλοπόλης, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Βασική αιτία είναι το πεπαλαιωμένο σύστημα αποχέτευσης στο οποίο αποτίθενται σε ημερήσια βάση 1,3 δισεκατομμύρια γαλόνια αστικών λυμάτων από 8 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο όγκος των αστικών λυμάτων υποβάλλεται σε διάφορα στάδια επεξεργασίας με αποτέλεσμα τη μείωσή του σε 1.200 τόνους, οι οποίοι αποτίθενται σε χωματερές του Λονγκ Άιλαντ και της Βιρτζίνια. Η υψηλή περιεκτικότητα σε μεθάνιο καθιστά τα αστικά λύματα πλούσια ενεργειακή πηγή.

Στόχος του δήμου της Νέας Υόρκης είναι η συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι έχουν την τεχνογνωσία να μετατρέψουν το μεθάνιο σε ενέργεια για την κάλυψη αναγκών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Με αυτό τον τρόπο η δημοτική Αρχή ευελπιστεί να μετατρέψει το μεθάνιο των αστικών λυμάτων σε ενέργεια, με τα ανάλογα οικονομικά οφέλη και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης.