ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το σύνδρομο της Ισπανίας

Το σύνδρομο της Ισπανίας
Θυμάστε την ταινία «Το σύνδρομο της Κίνας» του 1979; Από τότε μας απασχολούσε...

Θυμάστε την ταινία «Το σύνδρομο της Κίνας» του 1979; Από τότε μας απασχολούσε το πρόβλημα των πυρηνικών αντιδραστήρων και η επιρροή τους στον πλανήτη μας.

Δεκατέσσερις τολμηροί ακτιβιστές της Greenpeace πέρασαν –όχι και τόσο στα κρυφά- το φράχτη του πυρηνικού σταθμού Cofrentes στην Ισπανία και σκαρφαλωμένοι επάνω στο εργοστάσιο ζήτησαν να απορριφθεί το αίτημα για ανανέωση της άδειας λειτουργίας του σταθμού. Αυτός ανήκει στην Iberdrola, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικού ρεύματος στην Ισπανία και η απόφαση για την περαιτέρω λειτουργία του θα ληφθεί από το Συμβούλιο Πυρηνικής Ασφάλειας και το Υπουργείο Βιομηχανίας της χώρας.

Η άδειά του λήγει στις 20 Μαρτίου και όπως είναι λογικό, η Greenpeace ζητά από την ισπανική κυβέρνηση, τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να υποστηρίξουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Υποστηρίζουν πως από αυτές μπορούν να προκύψουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ η ιδιαίτερα επικίνδυνη για το περιβάλλον πυρηνική ενέργεια δημιουργεί συγκριτικά πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας.

Πηγή: queen.gr