ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φυτά κατά της ηχορύπανσης

Φυτά κατά της ηχορύπανσης
Το ξέρατε ότι τα φυτά μπορούν να μειώσουν την ηχορύπανση; Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγος χώρος...

Το ξέρατε ότι τα φυτά μπορούν να μειώσουν την ηχορύπανση; Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγος χώρος, μεράκι και χρόνος για τη φροντίδα τους. Βάλτε κατά μήκος της βεράντας σας ζαρντινιέρες με ψηλά θαμνώδη φυτά, τα οποία κρατούν χειμώνα-καλοκαίρι τα σκληρά φύλλα τους. Προτιμήστε τα αρωματικά δάφνη και μυρτιά και τα ανθοφόρα πικροδάφνη και βιβούρνο.

Αν έχετε κήπο, φυτέψτε ψηλά δέντρα, που κρατούν τα μεγάλα φύλλα τους όλο το χρόνο. Επιλέξτε εκείνα που μεγαλώνουν πολύ, όπως είναι ο βραχυχίτωνας και η μανόλια. Επιλέξτε φυτικούς φράκτες όπως η δάφνη, η κουμαριά, ο δαφνοκέρασος, το αειθαλές βιβούρνο, η μυρτιά, η πικροδάφνη, ο ράμνος, η φωτίνια και η αγγελική.Φτιάξτε περιβάλλον στο καθιστικό σας στον κήπο, επιλέγοντας από έναν ευκάλυπτο, ο οποίος έχει το πιο ευχάριστο και ρομαντικό θρόισμα.

Αν και στο εξοχικό σας υπάρχει πρόβλημα θορύβου προτιμήστε τα σκληρά ελληνικά είδη, που αντέχουν στην ξηρασία όπως δάφνη, μυρτιά και πικροδάφνη για παραθαλάσσια μέρη, ενώ κουμαριά και ράμνο για ορεινές περιοχές.

Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και αν δεν έχετε πολύ χώρο, πάντα τα φυτά ακόμα και τα περιορισμένης ανάπτυξης σας βοηθούν να μειώσετε τους έντονους ήχους.

Να θυμάστε: Όσο πιο πολλά διαφορετικά είδη, όχι μόνο σε ύψος αλλά και σε σχήμα, χρησιμοποιήσετε σε βεράντα και κήπο, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχετε.

Πηγή: Omorfamistika.gr