ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει

Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει
Η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών επιχειρεί να συμβάλλει στη συζήτηση για την αναβάθμιση...

Η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών επιχειρεί να συμβάλλει στη συζήτηση για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου της Θεσσαλονίκη και την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών παρουσιάζοντας την πρόταση του αρχιτέκτονα, Δρ. E.T.S.A.Barcelona, Νίκου Σουλάκη με θέμα: «Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει: πράσινη κυκλοφορία & ανάκτηση χαμένου δημόσιου χώρου». Μία «βήμα προς βήμα» περιγραφή του πως μπορεί η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει νέο πρόσωπο και να μεταμορφωθεί σε πόλη φιλική προς τους πολίτες.
Η δημιουργία διεξόδου στο πολύπλοκο πρόβλημα της στάθμευσης..

.
Το νοικοκύρεμα της κυκλοφορίας και η οργάνωση της κίνησης των Ι.Χ....

Η εδραίωση αξιόπιστου συστήματος δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς με τραμ, μετρό και λεωφορείο....
Η αναζωογόνηση του δημόσιου χώρου
Η οργάνωση δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων...
Η αναβίωση της γειτονιάς...
Η μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων στην πόλη…
...δομούνται σε μια ενιαία υλοποιήσιμη πρόταση που έχει στόχο την αναβίωση της Θεσσαλονίκης και την δημιουργία κατάλληλης υποδομής για την παραπέρα δρομολόγηση και εξασφάλιση της επιτυχίας των μεγάλων έργων…

Μία σύνθεση πολλών καινοτόμων ιδεών και προηγούμενων προτάσεων που βασίζεται στον έξυπνο συντονισμό των δράσεων ώστε με ήπιες επεμβάσεις χαμηλού προϋπολογισμού να οδηγήσει στην εξυγίανση του δημόσιου χώρου και την εκμετάλλευση της υφιστάμενης υποδομής της πόλης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011, στις 7.30 μ.μ., στην Αποθήκη Δ’ της 1ης Προβλήτας του Λιμανιού.
Θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν οι:
Ανδρέας Κουράκης, Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας & Δικτύων.
Γιώργος Παπακώστας, Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ.
Άκης Αγγελίδης, Αρχιτέκτων – Πολεοδόμος, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών Άρις Γεωργίου, Αρχιτέκτων.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, διευθυντής των εφημερίδων «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», Τραϊανός Χατζηδημητρίου.
Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης A.E. στηρίζει την εκδήλωση, στο πλαίσιο μιας της νέας αντίληψης για την εταιρική ταυτότητα και την κοινωνική ευθύνη, μέρος της οποίας αποτελεί η ενίσχυση της ανάπτυξης συνεργιών και δεσμών με τη Θεσσαλονίκη και τους πολίτες της

Από το agelioforos.gr