ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκουπιδότοπος ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας

Σκουπιδότοπος ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας
Πλαστικές σακούλες και μπιτόνια, αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών...

Πλαστικές σακούλες και μπιτόνια, αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών, μπουκάλια και περισσεύματα φαγητού από διερχόμενους «φίλους» του δάσους «κοσμούν» το μοναδικής ομορφιάς δρυμό της Πάρνηθας. Αιτία είναι η αδιαφορία των αρχών να συλλέξουν τα σκουπίδια από τους γεμάτους κάδους που υπάρχουν σε κεντρικά σημεία του οδικού δικτύου της Πάρνηθας, με αποτέλεσμα τα απορρίμματα να ξεχειλίζουν και να βρίσκονται πλέον διάσπαρτα σε πολλά σημεία ανάμεσα σε δέντρα και θάμνους.

Ορατός επιπλέον είναι ο κίνδυνος ασθενειών αγρίων ζωών που καταναλώνουν απορρίμματα με πιθανό ενδεχόμενο την μετάδοση επιδημιών σε άλλα ζώα ή και ανθρώπους.

Το newsbomb.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο του δήμου Αχαρνών, κύριο Βασίλη Λαζάρου, ο οποίος δήλωσε άγνοια του ζητήματος και πως είναι προσωπικά ευαισθητοποιημένος σε θέματα που άπτονται της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος της Πάρνηθας.

Διαβεβαίωσε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αχαρνών από την Πέμπτη το πρωί -όποτε και θα ανοίξει η χωματερή-, θα μεταβούν στο οδικό δίκτυο της Πάρνηθας για να συλλέξουν τυχόν απορρίμματα και να αποκαταστήσουν το χώρο. Συμπλήρωσε πως σε περίπτωση που το έργο της καθαριότητας δεν εκτελεστεί επιμελώς, ο ίδιος προτίθεται να προχωρήσει σε παραίτηση του.