ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιδράσεις βουλευτών για το νομοσχέδιο «Νατούρα»

Αντιδράσεις βουλευτών για το νομοσχέδιο «Νατούρα»
Παρά τις βελτιώσεις που έγιναν στο νομοσχέδιο που αφορά την βιοποικιλότητα στις περιοχές «Νατούρα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν επί πλέον....

Παρά τις βελτιώσεις που έγιναν στο νομοσχέδιο που αφορά την βιοποικιλότητα στις περιοχές «Νατούρα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν επί πλέον διευκρινήσεις από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Πρόκειται για νομικά προβλήματα που αφορούν τις κατατμήσεις και τις μεταγραφές στα υποθηκοφυλακεία, γι αυτό και θα πρέπει με απλό και καθαρό τρόπο να επαναδιατυπωθεί η διάταξη.

Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, επιφυλάχθηκαν να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία αν δεν γίνουν περαιτέρω αλλαγές. Αντίθετα, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Τσούκαλης πρότειναν αυστηρότερα μέτρα των όρων δόμησης σε προστατευόμενες περιοχές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, χαρακτήρισε θετική την οριοθέτηση των 10 στεμμάτων από εδώ και πέρα, ωστόσο επεσήμανε ότι «είναι άδικο για χιλιάδες ιδιοκτήτες να μην υπάρξει μια μεταβατικού χαρακτήρα διάταξη για τα 4 στρέμματα».

Ωστόσο πολλοί είναι οι βουλευτές που επιμένουν στην ανάγκη περαιτέρω αλλαγών.

Η κ. Μπιρμπίλη είπε χαρακτηριστικά : «Η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί τομή στα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος στη χώρα μας. Το περιβάλλον, απαιτεί άμεση δράση και ανατροπή κάθε αντίληψης που προωθεί το βόλεμα, κάθε πρακτικής που στηρίζεται στη συναλλαγή. Απαιτεί σύγκρουση με κατεστημένα. Πολιτικές που δεν έχουν στο επίκεντρο τους φωτογραφικές παρακάμψεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Το περιβάλλον απαιτεί ένα Υπουργείο, όπως αυτό που ίδρυσε η Κυβέρνηση, που του δίνει πρωταρχικό ρόλο και το συνδέει άρρηκτα με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας».