ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγές επί αλλαγών για τη "Νατούρα"

Αλλαγές επί αλλαγών για τη "Νατούρα"
Επιπλέον βελτιώσεις στο επίμαχο άρθρο 9 του νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα, που αφορά στους περιοριστικούς όρους...

Νέα υπαναχώρηση από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη όσον αφορά τους περιοριστικούς όρους οικοδόμησης σε περιοχές "Νατούρα".

Κάνοντας δεκτή σχετική πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε νέα ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία όλα τα οικόπεδα έκτασης τουλάχιστον 4 στρεμμάτων που υφίστανται μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα βάσει των οικείων πολεοδομικών διατάξεων.

Επίσης προβλέπεται ότι άρτια και οικοδομήσιμα είναι τα οικόπεδα 10 στρεμμάτων που έχουν πρόσοψη σε κοινόχρηστους δρόμους τα 25 μέτρα και τα 45 μέτρα πρόσοψη στους υπόλοιπους εθνικούς ή επαρχιακούς, δημοτικούς ή άλλους δρόμους.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δεν είχαν μείνει ικανοποιημένοι με τη δυνατότητα που έδωσε η κα Μπιρμπίλη, να θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα όλα τα οικόπεδα με έκταση τουλάχιστον 4 στρεμμάτων σε περιοχές "Νατούρα", τα οποία έχουν μετεγγραφεί νόμιμα, μέχρι την 1η Μαρτίου 2011 και ζήτησαν, ασκώντας πιέσεις, "περισσότερες νομικές αποσαφηνίσεις", όπως τις αποκάλεσαν.

Ανάλογες διευκρινίσεις ζητήθηκαν και από τους βουλευτές της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και Κώστα Κιλτίδη.

Πάντως, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, έκανε λόγο για "κανονική στοχοποίηση της υπουργού Περιβάλλοντος" με αναφορές για δογματικές αντιλήψεις, που, όμως, όπως είπε, δεν υπάρχουν, καθώς η ίδια απέδειξε ότι ακούει τους βουλευτές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, υπεραμύνθηκε της τροπολογίας που θέσπισε ειδικούς κανόνες δόμησης σε νησιά, απαντώντας δε στο βουλευτή της ΝΔ Πάνο Καμμένο που την χαρακτήρισε "θανατική εκτέλεση 24 νησιών", αντέτεινε ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτεί το περιβάλλον.

Οι ψηφοφορίες για τα επίμαχα άρθρα θα διεξαχθούν αύριο στη 1 μετά το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης : Αντιδράσεις βουλευτών για το νομοσχέδιο «Νατούρα»