ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας στον South Stream

Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας στον South Stream
Τον κομβικό ρόλο που έχει η Ελλάδα στην υλοποίηση του αγωγού South Stream ανέδειξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής...

Τον κομβικό ρόλο που έχει η Ελλάδα στην υλοποίηση του αγωγού South Stream ανέδειξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής, Μάρκελ Κράμερ, κατά τη συνάντησή του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο αγωγός θα καλύπτει περίπου το 1/3 των κρατών-μελών της Ε.Ε., ενώ τα διαδικαστικά θέματα που προκύπτουν και πρέπει να επιλυθούν εξετάζονται στα πλαίσια των ευρω-ρωσικών σχέσεων.

Από την πλευρά της, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη χαρακτήρισε τον South Stream ενεργειακό έργο προτεραιότητας, επισημαίνοντας ότι παρέχει ενεργειακή ασφάλεια. Για την προώθηση του αγωγού, η κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με την Κομισιόν, προσέθεσε.

Μέχρι στιγμής, για το ελληνικό τμήμα του αγωγού, που θα ξεκινά από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και θα φτάνει μέχρι την Ήπειρο, έχει ολοκληρωθεί μελέτη σκοπιμότητας. Σύμφωνα με την κ. Μπιρμπίλη, οι τεχνικές προπαρασκευαστικές μελέτες βαίνουν βάσει χρονοδιαγράμματος.

Πηγή:newscode.gr