ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Der Spiegel: Πιθανή συμφωνία Ρωσίας - Ελλάδας για τον Greek Stream

Der Spiegel: Πιθανή συμφωνία Ρωσίας - Ελλάδας για τον Greek Stream

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, εκτιμά πως κατά τη σημερινή (21/4/2015) επίσκεψη του επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ στην Ελλάδα θα συμφωνηθεί μάλλον η κατασκευή του αγωγού Greek Stream, ο οποίος θα αποτελεί τη συνέχεια του αγωγού Turkish Stream και θα μεταφέρει ρωσικό αέριο προς την κεντρική Ευρώπη.

Επικαλούμενο υψηλόβαθμες πηγές το Spiegel θεωρεί πιθανή τη σύναψη της συμφωνίας, σήμερα, Τρίτη 21 Απριλίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Kommersant, επικαλούμενης το Spiegel, θετικά σχολίασε την ενδεχόμενη συμφωνία και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Είμαι χαρούμενος για την Ελλάδα» φέρεται να σχολίασε ο γερμανός υπουργός σχετικά με την πιθανή υπογραφή της συμφωνίας, για η οποία, όπως είπε ευελπιστεί, και χαιρετίζει, όπως και κάθε συμφωνία που θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα. .

Ο επικεφαλής της Gazprom συναντάται σήμερα, στις 2 το μεσημέρι στην Αθήνα με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ στις 4 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας αναφέρεται ότι κατά τις συναντήσεις θα συζητηθούν επίκαιρα ζητήματα ενεργειακού ενδιαφέροντος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η επίσκεψη Μίλερ πραγματοποιείται προκειμένου να υπογραφεί το μνημόνιο για την κατασκευή του αγωγού Greek Stream.

Η επένδυση για την κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού Turkish Stream, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έως τα σύνορα με την ΠΓΔΜ- θα είναι ύψους 2 δισ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας.
--

Σχετικές ειδήσεις