ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατασκευές, ενέργεια, τουρισμός στην ατζέντα Μάρδα σε Ραμάλα και Τελ Αβίβ

Κατασκευές, ενέργεια, τουρισμός στην ατζέντα Μάρδα σε Ραμάλα και Τελ Αβίβ

Η ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων καθώς και η προσέλκυση επενδύσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενέργεια, την τεχνολογία, τον τουρισμό και τον κατασκευαστικό τομέα, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη, μετά το πέρας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος - Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο στο Τελ Αβίβ.

Χθες, ο κ. Μάρδας συναντήθηκε με την υπηρεσιακή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Παλαιστίνης Amal Zatu, με την οποία συζήτησε θέματα συνεργασίας στον κατασκευαστικό τομέα, τον κλάδο των δομικών υλικών και το εμπόριο αγαθών. Η κ. Zatu, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα κατά την υπογραφή των συμφωνιών με το Ισραήλ. Επίσης, από παλαιστινιακής πλευράς, εκφράστηκε το ενδιαφέρον για ελληνική συμμετοχή στην οικοδόμηση μίας εκ των βιομηχανικών ζωνών και ζητήθηκε η παροχή τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς στην Παλαιστίνη.

Επίσης, ο κ. Μάρδας παρουσίασε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική οικονομία σε 13 Ισραηλινούς επιχειρηματίες. Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, συζήτησε εκτενώς για τις προοπτικές ενίσχυσης των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδος-Ισραήλ και απάντησε σε σειρά ερωτημάτων. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι Ισραηλινοί επιχειρηματίες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην Ελλάδα και ειδικότερα σε θέματα επιμόρφωσης, εμπορίου, τεχνολογίας, ενέργειας και τουρισμού.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Επιμελητηρίων του Ισραήλ, με τον οποίο συζήτησε τις δυνατότητες ενίσχυσης των εμπορικών διμερών σχέσεων.

Σχετικές ειδήσεις