ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτροσόκ: Έρχεται κρυφό χαράτσι στο ηλεκτρικό ρεύμα!

Ηλεκτροσόκ: Έρχεται κρυφό χαράτσι στο ηλεκτρικό ρεύμα!

Ο νέος υπολογισμός του τέλους μείωσης των ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ - πρώην τέλος ΑΠΕ) στα τιμολόγια, φαίνεται πως φέρνει αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Έντονους διαξιφισμούς μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος, Πάνου Σκουρλέτη, και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Σκρέκα, προκάλεσε η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και η οποία στην πράξη σηματοδοτεί ένα ακόμη κρυφό χαράτσι στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, κατέθεσε τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα υπάρξει αναπροσαρμογή στο ΕΤΜΕΑΡ ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού κατά 45 εκατομμύρια ευρώ για το 2017. Πρόκειται για τροπολογία που αποτελεί το τελευταίο προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας, υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία θα οδηγήσει σε μεσοσταθμικές αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έως και 5%, αλλά και σε ορισμένες κατηγορίες τιμολογίων όπως για παράδειγμα τα επιχειρηματικά και τα αγροτικά.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά «αυτό που αποφεύγουμε είναι ότι δεν πάμε σε νέες επιβαρύνσεις – το τέλος είναι επί της προμήθειας – οι προμηθευτές το πληρώνουν, όχι οι καταναλωτές».

Η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ ήταν άμεση, επισημαίνοντας με τη σειρά του «Κοροϊδεύετε τον κόσμο, γιατί οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, και ιδίως η ΔΕΗ, θα μετακυλήσουν το αυξημένο κόστος στους καταναλωτές… Αυτοί θα επιβαρυνθούν στο τέλος».

Η επίμαχη τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί το απόψε (06/10) βράδυ.

Σχετικές ειδήσεις