ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρότυπο βιοκλιματικό δωμάτιο από το ΤΕΕ στη VERDE.TEC για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος

Πρότυπο βιοκλιματικό δωμάτιο από το ΤΕΕ στη VERDE.TEC για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος

Επίκαιρη και πρωτοποριακή πρωτοβουλία που συνδέεται με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και του νέου ΚΕΝΑΚ αναδεικνύοντας τα οφέλη της οικολογικής δόμησης

Τη λειτουργία ενός πρότυπου βιοκλιματικού δωματίου και τα οφέλη από την εξοικονόμηση ενέργειας θα επιδείξει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στη 2η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας.

Η κατασκευή γίνεται σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA) στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Εργασίας «Αρχιτεκτονική και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας UIA-ARES WP Intl.». Βασικό άξονα σχεδιασμού αποτέλεσε η χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ο Βιοκλιματικός Σχεδιασμός και το πλαίσιο που ορίζει ο νέος Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ).

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος που επιδεικνύει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για την ανάταση της εθνικής οικονομίας και των δραστηριοτήτων που συνδέονται με το επάγγελμα του Μηχανικού, εν όψει εφαρμογής και του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και νέος ΚΕΝΑΚ, έδωσε την αιγίδα του και συμμετέχει ενεργά στη 2η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος.

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

Κατά τη διάρκεια του συνεδριακού προγράμματος μάλιστα, το ΤΕΕ διοργανώνει το Σάββατο 3 Μαρτίου ειδική εκδήλωση για τις σύγχρονες καινοτομίες και την εξοικονόμηση ενέργειας με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών. Αναμένεται μάλιστα να γίνει ιδιαίτερη ενημέρωση στον τεχνικό κόσμο για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και το νέο ΚΕΝΑΚ.

Το βιοκλιματικό δωμάτιο, που θα παρουσιαστεί είναι κατάλληλο για τις μεσογειακές καλοκαιρινές κλιματολογικές συνθήκες, συνδυάζει παραδοσιακές και σύγχρονες βιοκλιματικές πρακτικές δροσισμού χρησιμοποιώντας συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προκειμένου να επιτύχει τα ανώτατα επίπεδα ενεργειακής απόδοσης χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον.

VERDEphotos

Σχετικές ειδήσεις