ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σήμερα αποφασίζει το ΣτΕ για τη συμμετοχή της ΑΚΤΩΡ στο διαγωνισμό για την Εγνατία

Σήμερα αποφασίζει το ΣτΕ για τη συμμετοχή της ΑΚΤΩΡ στο διαγωνισμό για την Εγνατία
INTIME

Σήμερα, εκτός απρόοπτου, το Συμβούλιο της Επικρατείας θα εκδικάσει την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, με την οποία η θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ζητεί να τη δοθεί το δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις είχε χάσει το δικαίωμα συμμετοχής της στον διαγωνισμό μετά την αποχώρηση του εταίρου της, Roadis.

Την 1η Απριλίου δεσμευτικές προσφορές για τη διεκδίκηση της παραχώρησης κατέθεσαν οι ελληνογαλλικές κοινοπραξίες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ - EGIS PROJECTS SA και VINCI HIGHWAYS SAS - VINCI CONCESIONES SAS - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ - ΑΒΑΞ ΑΕ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το ΣτΕ είχε απορρίψει το αίτημα της Ακτωρ Παραχωρήσεις για έκδοση προσωρινής διαταγής, δηλαδή να μην προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ στην αποσφράγιση των δεσμευτικών προσφορών των δύο προαναφερόμενων κοινοπραξιών.

Ωστόσο το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων επέλεξε να αναμένει και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να προχωρήσει στο άνοιγμα των οικονομικών προτάσεων.

Παραμένει άγνωστο το αν σήμερα θα υπάρχει εικόνα ως προς την απόφαση του ΣτΕ, η οποία θα κρίνει και την τύχη του πολυετούς σίριαλ παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.