ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι είναι τα flatcoins - Είναι ασφαλή αυτά τα κρυπτονομίσματα;

Τι είναι τα flatcoins - Είναι ασφαλή αυτά τα κρυπτονομίσματα;

Ο όρος προέρχεται από τον διάσημο οικονομολόγο Nouriel Roubini, σύμφωνα με τον οποίο τα flatcoins αποτελούν μια πιθανή λύση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παραδοσιακά κρυπτονομίσματα.

Στον χώρο τον κρυπτονομισμάτων, ένας όρος που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, είναι τα flatcoins. Ο όρος προέρχεται από τον διάσημο οικονομολόγο Nouriel Roubini, σύμφωνα με τον οποίο τα flatcoins αποτελούν μια πιθανή λύση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παραδοσιακά κρυπτονομίσματα.

Αγορά Bitcoin ETF

Κατανόηση των flatcoins - Μια νέα προσέγγιση στα ψηφιακά νομίσματα

Ο Nouriel Roubini, γνωστός για την κριτική του στάση απέναντι στα crypto, εισάγει τον όρο "flatcoins" ως μια πρωτοποριακή καινοτομία που συνδυάζει τα οφέλη της αλυσίδας μπλοκ και της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας. Σε αντίθεση με πολλά stablecoins που συνδέονται με ένα μόνο περιουσιακό στοιχείο, τα flatcoins αντλούν την αξία τους από ένα διαφοροποιημένο καλάθι περιουσιακών στοιχείων.

Η αντίθεση του Roubini απέναντι στα παραδοσιακά κρυπτονομίσματα, οφείλεται κυρίως στην αποτυχία τους να ανταποκριθούν στις αρχικές υποσχέσεις. Παρά τις προόδους στην τεχνολογία blockchain, αυτά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δυσκολεύτηκαν να καθιερωθούν ως αξιόπιστα κεφάλαια ή ευρέως αποδεκτά μέσα ανταλλαγής. Ο οικονομολόγος εκφράζει επίσης ανησυχίες σχετικά με τη διαφάνεια, τους κινδύνους ξεπλύματος χρήματος και τις αποδόσεις που σχετίζονται με τα stable coins.

Είναι τα flatcoins ασφαλή;

Η ασφάλεια οποιουδήποτε κρυπτονομίσματος αποτελεί πρωταρχικό μέλημα τόσο για τους επενδυτές όσο και για τους χρήστες. Ο Roubini υποστηρίζει ότι τα flatcoins παρέχουν μια ασφαλή εναλλακτική λύση λόγω της μοναδικής τους δομής. Υποστηριζόμενα από μια σειρά περιουσιακών στοιχείων με αρνητικές συσχετίσεις, τα flatcoins προσφέρουν σταθερές αποδόσεις με χαμηλή μεταβλητότητα σε σταθερές περιόδους και υψηλότερες αποδόσεις όταν επικυρώνονται οι κίνδυνοι.

Πλεονεκτήματα των flatcoins έναντι των παραδοσιακών Stablecoins

Ενώ τα stablecoins έχουν διαφημιστεί ως λύση για τη μεταβλητότητα της αγοράς κρυπτογράφησης, ο Roubini υποστηρίζει ότι τα flatcoins τα ξεπερνούν. Επισημαίνει τους διάφορους περιορισμούς που συνοδεύουν τα stablecoins, όπως η έλλειψη διαφάνειας, οι κίνδυνοι ξεπλύματος χρήματος και οι μηδενικές ονομαστικές αποδόσεις. Αντίθετα, τα flatcoins στοχεύουν στον μετριασμό αυτών των κινδύνων, παρέχοντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα της ταχύτητας, της φορητότητας και της ιδιωτικότητας.

Αξίζει να επενδύσει κανείς στα flatcoins;

Κατά την άποψη του Roubini, η υιοθέτηση των flatcoins θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αναγκαία μεταρρύθμιση του σημερινού νομισματικού συστήματος. Οραματίζεται μάλιστα ένα σενάριο, όπου τα εθνικά νομίσματα θα προστατεύονται και οι κίνδυνοι θα εξισορροπούνται.

Ωστόσο, παρά τις έντονες συζητήσεις στην κοινότητα crypto, τα flatcoins σίγουρα είναι κάτι που θα αργήσει να έρθει ουσιαστικά στο προσκήνιο. Αντιθέτως, τα παραδοσιακά κρυπτονομίσματα γνωρίζουν μια σημαντική άνοδο τις τελευταίες ημέρες, ένεκα των εξελίξεων που αφορούν το Bitcoin και τις δυνατότητες να προσφέρουν σημαντικά κέρδη.

Μάλιστα, νέα καινοτόμα έργα όπως το Bitcoin ETF Token, έχουν καταφέρει να κερδίζουν τους επενδυτές, παρουσιάζοντας μεγάλες ευκαιρίες για κέρδη.

Ειδικότερα, το Bitcoin ETF Token αποτελεί ένα καινοτόμο εγχείρημα που συνδυάζει την πορεία του με διάφορα ορόσημα που σχετίζονται με το Bitcoin (BTC). Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για ένα κρυπτονόμισμα που θα γνωρίσει σημαντική άνοδο τις επόμενες ημέρες, αφού η προπώλησή του σχεδόν ξεπούλησε.

Για πολύ λίγο ακόμη μπορείτε να αγοράσετε BTCETF κρυπτονομίσματα μέσω της προπώλησης, έναντι της τιμής 0.0068$. Ο αποπληθωριστικός μηχανισμός, η δυνατότητα πονταρίσματος για παθητικό εισόδημα καθώς και η τεράστια ζήτηση γύρω από το Bitcoin ETF Token, αποτελούν ενδείξεις ότι πρόκειται για μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες επενδύσεις πριν το 2024.

Αγορά Bitcoin ETF

Το κείμενο είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως επενδυτική πρόταση. Δεν εκφράζει την προσωπική γνώμη του γράφοντος, της συντακτικής ομάδας ή του ιστότοπου εν γένει. Οποιαδήποτε επένδυση ή συναλλαγή εμπεριέχει ρίσκο, οι προηγούμενες τυχόν αποδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντικές αποδόσεις.