ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι πολλαπλοί ρόλοι της σύγχρονης γυναίκας: Ποιες είναι οι προτεραιότητές της;

Οι πολλαπλοί ρόλοι της σύγχρονης γυναίκας: Ποιες είναι οι προτεραιότητές της;

Είναι σημαντικό να μπορεί μία γυναίκα, να βάζει τις κατάλληλες προτεραιότητες και να ισορροπεί σωστά ανάμεσα στους ρόλους της, αναγνωρίζοντας ότι κανείς δεν είναι μόνο ένα πράγμα, αλλά πολλά.

Ζούμε σε μία εποχή κατά την οποία ο καθένας από εμάς - ειδικά οι γυναίκες - καλούμαστε να υποστηρίξουμε διαφορετικούς ρόλους, ως μέρος της ταυτότητάς μας. Η σύγχρονη γυναίκα μπορεί να είναι πολλά διαφορετικά πράγματα: Υποστηρικτική φίλη και σύντροφος, μητέρα που φροντίζει τα παιδιά της, επαγγελματίας καριέρας και άλλα πολλά, στα οποία πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε έναν τέτοιο κόσμο πολλαπλών ευθυνών, που ταυτόχρονα κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, είναι σημαντικό να μπορεί μία γυναίκα, να βάζει τις κατάλληλες προτεραιότητες και να ισορροπεί σωστά ανάμεσα στους ρόλους της, αναγνωρίζοντας ότι κανείς δεν είναι μόνο ένα πράγμα, αλλά πολλά.

Αναζητώντας τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων

Μία από τις πρωταρχικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες γυναίκες είναι η πίεση που έχουν στο να διεκπεραιώσουν με επιτυχία κάθε ρόλο που αναλαμβάνουν. Οι υψηλές προσδοκίες που θέτει η κοινωνία, η οικογένεια, ακόμη και οι ίδιες, μπορεί να αποτελούν για εκείνες σημαντικό βάρος, επηρεάζοντας, σε κάποιες περιπτώσεις, αρνητικά την ψυχική και σωματική τους ευεξία. Το να μπορέσει μια γυναίκα να καλύψει όλους τους ρόλους, τους οποίους έχει κληθεί να υπηρετήσει ταυτόχρονα, είναι σίγουρα δύσκολο, επομένως είναι σημαντικό να αποκτήσει την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο να μην υπερέχει σε κάθε ρόλο συνεχώς.

Η σημασία της αυτοφροντίδας

Κάθε γυναίκα είναι σαν ένα πολύπλευρο «παζλ», με πολλά κομμάτια που πρέπει να ταιριάξουν αρμονικά και να συνθέσουν την καθημερινότητά της. Το να βρίσκει χρόνο για χαλάρωση, υγιεινή διατροφή, αλλά και, γενικότερα, για να φροντίζει τον εαυτό της είναι άκρως σημαντικό σε αυτήν τη δύσκολη εξίσωση. Με τη φροντίδα αυτή, μπορεί να φέρει μεγαλύτερη ισορροπία στην προσωπική και επαγγελματική της ζωή και να έχει εφόδια, ώστε να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση με περισσότερη σιγουριά και δύναμη.

Η σημασία της κατάλληλης υποστήριξης

Επιπλέον, ο καθορισμός ρεαλιστικών προσδοκιών, αλλά και ο προγραμματισμός και η οργάνωση εργασιών μπορούν να βοηθήσουν στην αξιοποίηση του διαθέσιμου χρόνου της στο έπακρον. Το να μπορεί να επικοινωνεί με σαφήνεια τις ανάγκες της στους συνεργάτες, τους φίλους ή τα μέλη της οικογένειάς της είναι, επίσης, πραγματικά σημαντικό. Καμία γυναίκα δεν χρειάζεται να τα κάνει όλα μόνη της. Η αναζήτηση βοήθειας, είτε πρόκειται για τη φροντίδα των παιδιών, για συμβουλές, είτε για καθοδήγηση σε κάτι στο οποίο δυσκολεύεται μόνη της, είναι ανεκτίμητη.

Η σημασία του να αισθάνεται ασφαλής

Η σύγχρονη γυναίκα ενσαρκώνει ένα πλήθος ρόλων, ενώ ο καθένας από μόνος του σημαντικός και ουσιαστικός. Η έννοια του να είσαι «πολλά πράγματα» επεκτείνεται όμως επίσης στην οικονομική ασφάλεια και προστασία. Ακριβώς όπως οι γυναίκες αποκτούν πολλαπλούς ρόλους στη ζωή τους, χρειάζεται να έχουν τον τρόπο για να προστατεύουν τον εαυτό τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, η πρόσβαση σε επιλογές ασφάλισης, που παρέχουν προστασία σε απρόβλεπτες καταστάσεις, έχει γίνει ευκολότερη από ποτέ. Με λίγα μόνο «κλικ», μπορούν να εξερευνήσουν μια σειρά από ασφαλιστικά προγράμματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους.

Ασφαλίζοντας ό,τι αγαπάει και έχει πραγματικά σημασία για εκείνη

Η πραγματικότητά κάθε γυναίκας περιλαμβάνει πολλά πράγματα που αγαπάει και θέλει να εξασφαλίσει γι’ αυτά ό,τι καλύτερο, αλλά και να τα προστατεύσει. Για τον λόγο αυτόν, αλλά και για σημαντικά πράγματα που θέλει να προστατεύσει κάθε άνθρωπος, η EUROLIFE FFH έχει δημιουργήσει το EurolifeSYN+, το πρώτο πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων που φτάνουν έως και το -15% σε ασφαλιστικά προϊόντα Eurolife FFH.

Ο ρόλος του EurolifeSYN+ είναι να διευκολύνει όλους όσους τους απασχολεί το θέμα της «ασφάλειας», να δημιουργήσουν μια ομπρέλα συνολικής προστασίας για ό,τι είναι σημαντικό στη ζωή τους. Γιατί όταν έχεις ασφαλίσει κάθε τι σημαντικό στη ζωή σου, νιώθεις ότι έχεις κάνει το καλύτερο που μπορούσες απέναντι στον εαυτό σου και στους δικούς σου. Με το πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων της Eurolife FFH, όσο προστατεύεσαι τόσο κερδίζεις. Συνδυάζεις ασφαλιστικά προϊόντα και έχεις έκπτωση στο 2ο και κάθε επιπλέον συμβόλαιο που αγοράζεις.

Με το Insurance Planning Tool της Eurobank μπορείς για πρώτη φορά να δημιουργήσεις το προσωπικό ασφαλιστικό πλάνο σου, online μέσα από το e-Banking, το Eurobank Mobile App ή σε ένα κατάστημα. Απαντάς σε λίγες απλές ερωτήσεις και βλέπεις τα ασφαλιστικά προϊόντα που σου προτείνονται, σύμφωνα με τον τρόπο ζωής και τις συνολικές ανάγκες σου, αλλά και τη σειρά με την οποία σε συμφέρει να τα αποκτήσεις προκειμένου να λάβεις τη μεγαλύτερη έκπτωση. Όσο περισσότερη προστασία εξασφαλίζεις για εσένα και την οικογένεια σου, τόσο μεγαλύτερες εκπτώσεις κερδίζεις στα συμβόλαιά σου. Από το 2ο συμβόλαιο έχεις αρχική έκπτωση 5%, που μπορεί να φτάσει έως το 15% όσο αποκτάς προϊόντα που συμμετέχουν στο EurolifeSYN+.

Στο πρόγραμμα μάλιστα, συμμετέχουν οι ασφάλειες υγείας, κατοικιδίου, σπιτιού, αυτοκινήτου, η ασφάλεια προσωπικών αντικειμένων και η ασφάλεια online συναλλαγών. Η έκπτωση που δικαιούσαι εφαρμόζεται αυτόματα όταν πληρώνεις ή ανανεώνεις το συμβόλαιό σου.

Ανακαλύπτοντας τον εαυτό της

Καθώς κάθε γυναίκα προχωράει στη ζωή με όλες αυτές τις προκλήσεις, ανακαλύπτει τις δικές της δυνάμεις και τις ξεχωριστές της προσδοκίες. Εκείνο που σίγουρα πρέπει να γνωρίζει, είναι ότι η αυτοπεποίθηση «γεννιέται» από την αποδοχή του εαυτού της, με τα διαφορετικά κομμάτια που τον απαρτίζουν να συνδυάζονται αρμονικά.