ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ζήσε τις αγαπημένες σου ταινίες μέσα από ταξίδια

Ζήσε τις αγαπημένες σου ταινίες μέσα από ταξίδια

Σχεδιάζοντας αποδράσεις που συνδέονται με τα αγαπημένα σου σενάρια.

Τι καλύτερο από το να ζεις ταινίες που έχεις δει στην πραγματική ζωή; Το να προγραμματίσεις τις διακοπές σου με έμπνευση τις αγαπημένες σου σκηνές ταινιών, μπορεί να μετατρέψει ένα ταξίδι σε μία πραγματική κινηματογραφική περιπέτεια.

Στη Νέα Ζηλανδία, στα χνάρια του «Avatar»

Αν θέλεις να ζήσεις τη μαγεία της Πανδώρας από το «Avatar» στην πραγματική ζωή, η Νέα Ζηλανδία είναι ο τέλειος προορισμός. Η ταινία γυρίστηκε κυρίως χρησιμοποιώντας πρωτοποριακή τεχνολογία δημιουργίας ψηφιακών γραφικών (CGI), η έμπνευσή της, ωστόσο, προήλθε από τα εκπληκτικά τοπία της χώρας των Μαορί, που χρησίμευσε ως το σκηνικό που δημιούργησε τον καταπράσινο και απόκοσμο πλανήτη της. Ένα ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία, λοιπόν, μπορεί να σε κάνει να ονειρευτείς ό,τι ένιωσες βλέποντας το «Avatar», αλλά και να ζήσεις μία ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής.

Επιβάλλεται μία επίσκεψη στο Fiordland National Park, γνωρίζοντας μεταξύ άλλων το Milford Sound, το εμβληματικό φιόρδ, με τις πανύψηλες κορυφές και τους καταρράκτες του, που ήταν άμεση έμπνευση για το ανάγλυφο της Πανδώρας. Η πύλη προς το Fiordland National Park, το Te Anau, προσφέρει την ευκαιρία να εξερευνήσεις τα εκπληκτικά φυσικά τοπία που μοιάζουν με σκηνές από το «Avatar». Κάνοντας μία εκδρομή με ελικόπτερο, μπορείς να αποκτήσεις μια πανοραμική θέα των συναρπαστικών τοπίων που ενέπνευσαν την ταινία, ενώ, αν έχεις διάθεση για περισσότερη περιπέτεια, μπορείς να πεζοπορήσεις μέσα σε δάση και κοιλάδες που θυμίζουν την πατρίδα των Na'vi.

Η ακατέργαστη ομορφιά της φύσης θα σε συνεπάρει, ενώ μπορείς ακόμη να επισκεφθείς το Te Whakarewarewa, έναν αυθεντικό Μαορί οικισμό, όπου μπορείς να μάθεις για την πολιτιστική τους κληρονομιά και να δεις πώς οι άνθρωποι ζουν σε καθημερινή βάση, χρησιμοποιώντας φυσικούς γεωθερμικούς πόρους για να μαγειρέψουν, να κάνουν μπάνιο και να ζεστάνουν τα σπίτια τους, όπως έκαναν εδώ και αιώνες. Επισκέψου τους θεαματικούς θερμοπίδακες (γκέιζερ) και τις ιαματικές πηγές και τις λίμνες με τη λάσπη που βράζει, ζώντας μία ασύγκριτη εμπειρία. Κάθε γωνιά της Νέας Ζηλανδίας είναι μια ευκαιρία για ανεξερεύνητες περιπέτειες και μαγευτικά τοπία που θα σε καθηλώσουν, σαν να βρίσκεσαι μέσα σε ένα πραγματικό «Avatar».

Στο Παρίσι, ακολουθώντας τον «Διάβολο που φοράει Prada»

Μπες στον κόσμο της υψηλής μόδας και της γοητείας που αποπνέει το Παρίσι, με έμπνευση την ταινία «Ο Διάβολος φοράει Prada». Αν θέλεις να ζήσεις σαν τις Μέριλ Στριπ και Αν Χάθαγουεϊ, μπορείς να ξεκινήσεις την περιπλάνησή σου από τη λεωφόρο της μόδας, την Avenue Montaigne. Εδώ θα βρεις μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στη μόδα, καθώς και πολυτελή καταστήματα, ακριβώς όπως αυτά που βλέπεις στην ταινία. Αφέσου στο να σε μαγέψουν οι βιτρίνες των μεγαλύτερων οίκων μόδας και ανακάλυψε τις τελευταίες τάσεις πριν από όλους τους άλλους.

Μία επίσκεψη στο Λούβρο είναι απαραίτητη, όχι μόνο για να απολαύσεις την τέχνη, αλλά και για να ζήσεις την αξέχαστη σκηνή. Περιπλανήσου στις μεγαλειώδεις αίθουσες του μουσείου, ακριβώς όπως έκαναν οι χαρακτήρες της ταινίας, απολαμβάνοντας έργα τέχνης και αριστουργήματα. Μία ακόμη καλή ιδέα, είναι να λάβεις μέρος σε μια ξενάγηση που εξερευνά την ιστορία της μόδας του Παρισιού. Θα μάθεις πώς οι σχεδιαστές δημιουργούν τις συλλογές τους και θα δεις από κοντά τα σημεία αναφοράς τους. Μην ξεχνάς ακόμη ότι το Παρίσι είναι γεμάτο με μαγευτικά καφέ, εστιατόρια και βιβλιοπωλεία. Κάνε μια βόλτα σε περιοχές όπως η Μονμάρτρη για να απολαύσεις την ομορφιά της γειτονιάς των καλλιτεχνών ή μία στάση για έναν καφέ ή ένα ποτήρι κρασί στο Marais που θα σου αλλάξει τη διάθεση. Το Παρίσι, με την ομορφιά των μνημείων και τη ξεχωριστή του αίσθηση, είναι ένας προορισμός που δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε κατακτήσει από το πρώτο λεπτό. Κι αν η μόδα είναι το πάθος σου, μπορείς να απολαύσεις την πόλη με αυτόν τον τρόπο χωρίς τον συνωστισμό της Εβδομάδας Μόδας.

Στη Στοκχόλμη, για να γνωρίσεις το «Κορίτσι με το Τατουάζ»

Το «Κορίτσι με το Τατουάζ» μάς μεταφέρει σε έναν σκοτεινό και μυστηριώδη κόσμο, καθώς τα γεγονότα εκτυλίσσονται στην ατμοσφαιρική Στοκχόλμη. Αν είσαι φαν της ταινίας και του μυθιστορήματος του Στιγκ Λάρσον, η πρωτεύουσα της Σουηδίας είναι ένας προορισμός που πρέπει να εξερευνήσεις. Η cool γειτονιά του Södermalm είναι ένα από τα πιο εμβληματικά σκηνικά της ταινίας, με την αρχιτεκτονική και τους δρόμους να συνθέτουν έναν μοναδικό χαρακτήρα. Κάνε μια βόλτα στους δρόμους του και νιώσε σαν να είσαι μέρος του κόσμου του «Κοριτσιού με το Τατουάζ». Αν θέλεις να βρεις περισσότερα σημεία που χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα, το νησί Harg στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης ήταν ο τόπος όπου φιλοξενήθηκαν οι σκηνές της οικογένειας Vanger. Για περισσότερη αίσθηση της κουλτούρας της Σουηδίας, επισκέψου το Μουσείο Βάσα, όπου μπορείς να δεις ένα πλοίο του 17ου αιώνα και το Μουσείο ABBA, για να γνωρίσεις περισσότερα για το εμβληματικό σουηδικό συγκρότημα. Για μια πιο διασκεδαστική εμπειρία, μπορείς να πάρεις μια περιήγηση με θέμα την Millennium, ακολουθώντας τα βήματα των χαρακτήρων της ταινίας στους δρόμους της Στοκχόλμης.

Στις Κάννες, για το διάσημο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ένας από τους προορισμούς που είναι συνδεδεμένοι όσο λίγοι με το σινεμά είναι οι Κάννες, προσελκύοντας δημοφιλείς ηθοποιούς, σκηνοθέτες και λάτρεις του κινηματογράφου από όλο τον κόσμο. Με τις πανέμορφες παραλίες, τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα εκλεπτυσμένα εστιατόρια, προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία πολυτέλειας και κινηματογραφικής μαγείας. Σε μία ευκαιρία να τις γνωρίσεις, χρησιμοποίησε έως 21/04 την πιστωτική κάρτα Eurobank Mastercard που έχεις ή θα αποκτήσεις και διεκδίκησε δύο ταξίδια για δύο άτομα στις Κάννες. Συγκεκριμένα, για κάθε αγορά από 50€ και πάνω με πιστωτική κάρτα Eurobank Mastercard έως 21/04/2024, κερδίζεις από μία συμμετοχή στην κλήρωση. Στην κλήρωση συμμετέχουν όλες οι πιστωτικές κάρτες Eurobank Mastercard: Mastercard Classic, Mastercard Gold, Reward World Mastercard, COSMOTE World Mastercard, EuroLine Style Mastercard, ΣΑΚΑ Mastercard.

Πιο συγκεκριμένα, δύο τυχεροί x 2 θα ταξιδέψουν στις Κάννες για να ζήσουν από κοντά μια VIP ανεκτίμητη εμπειρία στο 77οΦεστιβάλ Καννών στο διάστημα 17-19/5 που περιλαμβάνει: Αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή στο πολυτελές Hôtel Barrière Le Majestic, δωρεάν μετακινήσεις στην πόλη, ξενάγηση και εργαστήριο στο Musée du Parfum Fragonard, επαγγελματική φωτογράφηση στην εμβληματική βεράντα Priceless Cannes Terrace της διάσημης Croissette, καθώς και δείπνο καλωσορίσματος σε ιδιωτική βίλα στην περιοχή Croix des Gardes και δύο γεύματα σε δημοφιλή εστιατόρια της πόλης.

Καθώς σχεδιάζεις τις επόμενες διακοπές σου, σκέψου πώς μπορείς να ενσωματώσεις στοιχεία από τις αγαπημένες σου ταινίες στο πρόγραμμά σου. Ξεκινώντας από την επίσκεψη σε εμβληματικές τοποθεσίες γυρισμάτων έως και τη συμμετοχή σε θεματικές δραστηριότητες, οι εμπειρίες μπορούν να προσθέσουν περισσότερο ενθουσιασμό και νόημα στα ταξίδια σου. Πάρε, λοιπόν, το διαβατήριό σου, ετοίμασε βαλίτσες και ετοιμάσου να ζήσεις μία κινηματογραφική περιπέτεια στην πραγματική ζωή.