ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Empower Forward από τη Stoiximan και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Empower Forward από τη Stoiximan και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Το νέο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας στοχεύει στην ενδυνάμωση των ανθρώπων μέσα από τον αθλητισμό δίνοντας έμφαση στην ψυχική υγεία, τη συμπερίληψη και την εκπαίδευση.

«Κάνουμε όλοι βήματα μπροστά μέσα από τον αθλητισμό». Με αυτό το σύνθημα ξεκινά το ταξίδι του το Empower Forward, η νέα πρωτοβουλία της Stoiximan σε συνεργασία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το πρόγραμμα υιοθετεί μία ολιστική προσέγγιση, προκειμένου να βοηθήσει στην προσωπική ανάπτυξη όλων όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό, συνεισφέροντας παράλληλα στην προώθηση των αρχών της συμπερίληψης και της αλληλεγγύης. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ως νέος πρεσβευτής Εταιρικής Υπευθυνότητας της Stoiximan, και ως ένας από τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη, με σπουδαία φιλανθρωπική προσφορά, θα βρίσκεται δίπλα στη Stoiximan για την υλοποίηση του Empower Forward. «Ο αθλητισμός καθόρισε την πορεία μου. Προσωπικό μου όνειρο είναι να βοηθήσω νέους ανθρώπους να εξελιχθούν μέσα από τον αθλητισμό, αλλάζοντας τη ζωή τους», σημειώνει.

Η ψυχική υγεία πρώτος πυλώνας του προγράμματος Empower Forward

Ο πρώτος πυλώνας του προγράμματος εστιάζει στο ζήτημα της ψυχικής υγείας των αθλούμενων, στοχεύοντας στην εξάλειψη των προκαταλήψεων γύρω από το θέμα, τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση προκλήσεων, όπως η διαχείριση του αγωνιστικού άγχους, η ενίσχυση της στοχοπροσήλωσης και της ψυχικής ανθεκτικότητας.

Μέσα από σεμινάρια, την παροχή mentoring, την οργάνωση ανοικτών συζητήσεων με αθλητές, πρωταθλητές και κορυφαίους επιστήμονες, το Empower Forward θα προσφέρει υποστήριξη και καθοδήγηση σε ερασιτέχνες και νεαρούς αθλητές, καθώς και στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Οι γυναίκες στον αθλητισμό στο επίκεντρο του δεύτερου πυλώνα

Επιδιώκοντας την ενίσχυση της συμπερίληψης, το Empower Forward στοχεύει στην προσέλκυση περισσότερων γυναικών στον αθλητισμό. Στο πλαίσιο αυτό η Stoiximan πρόκειται να υλοποιήσει μια ενημερωτική περιοδεία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τη συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών και αθλητριών, προωθώντας τη συμμετοχή των νέων γυναικών και κοριτσιών σε αθλήματα που δεν είναι ευρέως διαδεδομένα. Παράλληλα, μέσω του προγράμματος, προβλέπεται η βελτίωση υποδομών και η υλικοτεχνική υποστήριξη τοπικών ομάδων και γυναικείων συλλόγων, προσφέροντάς τους τα απαραίτητα εφόδια για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργίας τους.

Νέοι αθλητές και αθλήτριες, ο τρίτος πυλώνας του προγράμματος

Επιπλέον, το Empower Forward έχει ως στόχο την υποστήριξη νέων αθλητών και αθλητριών, προπονητών αθλητικών σωματείων, καθώς και εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής σε όλη την Ελλάδα. Μέσω μιας δωρεάν διαδραστικής πλατφόρμας που θα είναι προσβάσιμη σε όλους, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους και την απόκτηση εφοδίων, που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν στον αθλητισμό, αλλά και στη ζωή.

Η πρώτη δράση του Empower Forward ήδη σε εξέλιξη

Το πρώτο σχέδιο δράσεων του Empower Forward περιλαμβάνει μία σειρά εκπαιδεύσεων γύρω από την ψυχική υγεία για νέους αθλητές, τους προπονητές και τους γονείς τους. Οι συγκεκριμένες εκπαιδεύσεις θα διενεργηθούν από 60 ψυχολόγους και πιστοποιημένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας στις εγκαταστάσεις αναγνωρισμένων από το κράτος αθλητικών συλλόγων. Στους ωφελούμενους του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται αθλητές ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ από 13 έως 18 ετών, καθώς και της κολύμβησης από 10 έως 18 ετών. Υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος της χρονιάς συνολικά περισσότερα από 10.000 άτομα θα έχουν επωφεληθεί από τη δράση αυτή.

Για να συμμετάσχει ένας αθλητικός σύλλογος στις εκπαιδεύσεις ψυχικής υγείας, αρκεί να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα ΕΔΩ.