ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρότερος ο Σκλαβενίτης με την απόκτηση της Makro

Ισχυρότερος ο Σκλαβενίτης με την απόκτηση της Makro

Την είσοδό της Σκλαβενίτης στην αγορά της χονδρικής, την επέκταση της δραστηριότητάς της εκτός Αττικής και την ενίσχυσή της στην αγορά των σουπερμάρκετ πετυχαίνει η αλυσίδα σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης με την στρατηγική κίνηση απόκτησης των 9 καταστημάτων Makro στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στην ελληνική αγορά σουπερμάρκετ τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποιούνται συστηματικές κινήσεις επενδύσεων και εξαγορών.

Η ελληνική αλυσίδα Σκλαβενίτης, με κύκλο εργασιών σήμερα 1,2 δισ. ευρώ περίπου και 8.500 εργαζομένους, έχει παρουσία 110 Καταστημάτων λιανικής στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Με την εξαγορά της MAKRO θα λειτουργεί, μέσω του νέου δικτύου Cash & Carry, σε 9 επιπλέον σημεία εκ των οποίων τα 7 σε μεγάλες πόλεις εκτός Αττικής.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών της MAKRO κατά το τελευταίο έτος ανήλθε σε 300 εκ. ευρώ περίπου, ενώ η εταιρεία απασχολεί 1.000 εργαζομένους.
Το τίμημα της συμφωνίας πώλησης του συνόλου των μετοχών της MAKRO Cash & Carry, μέλους του γερμανικού METRO GROUP, στην Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. ανήλθε σε €65 εκατ. ευρώ. Xρηματοοικονομικός σύμβουλος της Ι.&Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. για τη συναλλαγή ήταν η PricewaterhouseCoopers, ενώ η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η γερμανική METRO AG είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από την ελληνική αγορά και το γεγονός αυτό για την Σκλαβενίτης ήταν μια ευκαιρία επέκτασης των δραστηριοτήτων της σε μια αγορά που μας ενδιέφερε. Με την προσθήκη της MAKRO στον Όμιλο Σκλαβενίτη δημιουργούνται σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρεία.

Ο κ. Olaf Koch, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της METRO AG δήλωσε: «Στην εταιρεία Σκλαβενίτης βρήκαμε τον τέλειο συνεργάτη για το Cash & Carry στην Ελλάδα. Η εταιρεία κατέχει μία πολύ καλή θέση στην ελληνική αγορά και μπορεί να επιτύχει οικονομίες κλίμακας και συνέργειες με τη MAKRO, κάτι που εμείς δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε μόνοι μας.

Ταυτόχρονα, με τη συμφωνία αυτή συνεχίζουμε την επενδυτική μας πολιτική που εστιάζει σε χώρες όπου διαθέτουμε το κρίσιμο μέγεθος και αντίστοιχα μερίδια αγοράς, ώστε να έχουμε προοπτικές μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Στην Ελλάδα, δυστυχώς δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε από μόνοι μας αυτό το πλάνο τα επόμενα χρόνια. Με την ένταξη στον Όμιλο Σκλαβενίτης, θα ανοίξουν νέες προοπτικές για τη MAKRO και είμαστε πεπεισμένοι ότι η εταιρεία μας και όλοι οι Εργαζόμενοί της θα μείνουν σε πολύ καλά χέρια».

Σχετικές ειδήσεις