ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μπελλές:Η χώρα είναι υπό κατοχή-το τραπεζικό σύστημα γυμνό

Μπελλές:Η χώρα είναι υπό κατοχή-το τραπεζικό σύστημα γυμνό

«Η χώρα είναι κάτω από κατοχή έχει χαθεί η εθνική της ανεξαρτησία και είναι φιμωμένος κάθε πολιτικός λόγος». Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ομιλία του στο Συνέδριο του Fortune ο Πρόεδρος του Νηρέα κ. Αρ. Μπελλές, μιλώντας στους νέους του ακροατηρίου για τα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση στο επιχειρείν.

«Το πολιτικό σύστημα είναι σε απόλυτη σύγχυση» συνέχισε, και βαδίζει χωρίς πρόγραμμα και χωρίς στόχους για τη σωτηρία της χώρας. Και ταυτόχρονα το τραπεζικό σύστημα της χώρας το οποίο ελέγχεται καθ'ολοκληρία από την Τρόικα, όντας τελείως γυμνό από κεφάλαια αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να διοχετεύσει την απαραίτητη ρευστότητα στην αγορά ώστε να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης για τη χώρα.

Παράλληλα υπάρχει τρομακτική πολιτική αβεβαιότητα για κάθε μικρό ή μεγάλο επενδυτή καθώς το κλίμα είναι ρευστό για το αν αξίζει κανείς να προχωρήσει σε επενδυτικές πρωτοβουλίες. Σε αυτή τη φουρτουνιασμένη θάλασσα γεμάτη σκυλόψαρα ζητάμε από τη νέα γενιά όχι μόνο να κολυμπήσει αλλά και να πάει ενάντια στο ρεύμα.

Ωστόσο στη συνέχεια της ομιλία του, κάνοντας μια αναδρομή στις δυσκολίες της εποχής που ξεκινούσε, κατέληξε ότι η νέα γενιά μπορεί αν έχει όραμα και βάλει τον πήχη ψηλά, να τα καταφέρει γιατί πλέον υπάρχουν εργαλεία που δεν υπήρχαν στο παρελθόν και οι νέοι έχουν καλύτερη μόρφωση και πολλές δυνατότητες.

Μ.Π.

Σχετικές ειδήσεις