ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο όμιλος Olayan στο μετοχικό κεφάλαιο του Costa Navarino

Ο όμιλος Olayan στο μετοχικό κεφάλαιο του Costa Navarino

Τη συμμετοχή του Ομίλου Olayan στο μετοχικό του κεφάλαιο ανακοίνωσε ο όμιλος εταιριών Costa Navarino και πλέον ο σαουδαραβικός όμιλος θα είναι ο τέταρτος ισότιμος μέτοχος με κάθε έναν από τους τρεις υφιστάμενους μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, στην εταιρεία.

Της Μαρίνας Πρωτονοταρίου

Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος συνεχίζει να ηγείται των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο της Costa Navarino, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Θα πραγματοποιηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για τη συμμετοχή του νέου μετόχου, και μέσω της αύξησης θα επιταχυνθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του προορισμού. Τα ακριβή σχέδια και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωσή τους, στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

Ο Όμιλος Olayan αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς επενδυτικούς ομίλους διεθνώς, με παρουσία στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και συμμετοχή σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας τη μακροχρόνια στρατηγική του τοποθέτηση στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Costa Navarino, οι δύο όμιλοι μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία και το ίδιο όραμα για την μακροπρόθεσμη και αειφόρο ανάπτυξη της Costa Navarino και της Μεσσηνίας.

Ποιος είναι ο όμιλος Olayan

Ο όμιλος Olayan είναι ο ισχυρότερος επιχειρηματικός όμιλος της Σαουδικής Αραβίας, με παρουσία σε ολόκληρο τον κόσμο. Η έδρα τους βρίσκεται στην Ελλάδα στο εντυπωσιακό κτίριο της Λεωφόρου Ποσειδώνος 111 στη Γλυφάδα από όπου διευθύνεται η Olayan Investments Company Establishment (OICE), στρατηγικός συνεργάτης των ισχυρότερων πολυεθνικών ομίλων του κόσμου. Η περιουσία που ελέγχει σήμερα ο Khaled Olayan και οι τρεις αδελφές του υπολογίζεται σε περίπου 12 δισ. δολάρια με αποτέλεσμα να συγκαταλέγονται στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Στην Ελλάδα, ο όμιλος Olayan έχει επενδύσει στην Chipita και ήταν και από τους ισχυρούς μετόχους της Coca Cola 3E. .Για πολλά χρόνια ο όμιλος Olayan συνεργάστηκε στενά με την επενδυτική εταιρεία Global Finance του Αγγ. Πλακόπητα, πραγματοποιώντας επενδύσεις σε διάφορους κλάδους ενώ συνεργάζεται με τη Vivartia σε μονάδες αρτοποιίας στη Σαουδική Αραβία.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Olayan μαζί με την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου, διεκδίκησε τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Σχετικές ειδήσεις