ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι δέκα καλύτεροι εργασιακοί παράδεισοι παγκοσμίως

Οι δέκα καλύτεροι εργασιακοί παράδεισοι παγκοσμίως

Πασίγνωστες εταιρείες στον Έλληνα χρήστη του διαδικτύου, αλλά και εντελώς άγνωστες σε μας φίρμες, συγκαταλεγονται στις δέκα καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, από άποψη εργασιακών συνθηκών, όπως δηλαδή τις κατατάσσουν οι εργαζόμενοί τους. Την έρευνα πραγματοποίησε η ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας Glassdoor που περιέλαβε στη λίστα, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα 50 εταιρείες. Παρακάτω ακολουθούν οι πρώτες δέκα:

1: Google- Βαθμολογία: 4,5 (στα 5)
Σχετικά με την εταιρία: Η Google είναι μια πλατφόρμα αναζήτησης στο διαδίκτυο που παρέχει υπολογιστικό λογισμικό cloud. Εφαρμόζεται επιπλέον και σε πιο «διαστημικές» ιδέες όπως για παράδειγμα τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα.
Ένας υπάλληλος αναφέρει: «Τα οφέλη και η αμοιβή που παρέχει η Google είναι πέρα από κάθε σύγκριση. Η εταιρία προσελκύει μερικά από τα μεγαλύτερα μυαλά του κόσμου με τα οποία κάθε άνθρωπος θα ήταν τυχερός να συναργαστεί, πράγμα που δεν συναντάς σε καμία άλλη εταιρία», από το Google Program Manager (San Francisco, CA).

2: F5 Networks- Βαθμολογία: 4,3 (στα 5)
Σχετικά με την εταιρία: Η συγκεκριμένη επιχείρηση παρασκευάζει εξοπλισμό για εταιρικούς υπολογιστές.
Υπάλληλοι της εταιρίας αναφέρουν: «Πολύ ανταγωνιστική αμοιβή και εξαιρετικά προνόμια που ανταγωνιζονται άλλες τεράστιες πολυεθνικές. Επιπλέον, η καλλιέργεια που αποκτάς δουλεύοντας σε μια τέτοια εταιρία είναι ανεκτίμητη. Το εργασιακό περιβάλλον είναι αρμονικό, είσαι σε έναν χώρο που όλοι ξέρουν οτι βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύμματος και συνεργάζονται για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις» από το F5 Networks Software Engineer III (Seattle, WA).
«Μαθαίνω και κάτι καινούριο κάθε μέρα. Όλοι είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να σε βοηθήσουν, να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να συνεργαστούν όλοι μαζί. Εγώ ο ίδιος το νιώθω πως μέρα με τη μέρα βελτιώνομαι και χαίρομαι που βλέπω πως αν και μηχανικός λογισμικού, μου ανοίγεται ένα διαφορετικό μονοπάτι από το management. Η ισορροπία μεταξύ δουλειάς και εργασίας είναι πολύ καλή, οι ίδιοι οι διευθυντές δείχνουν πως το να παίρνει κανείς άδεια, δεν είναι απλά επιτρεπτό, αλλά μάλιστα επιβάλλεται», από το F5 Networks Software Engineer (Seattle, WA).

3: Facebook- Βαθμολογία: 4,1 (στα 5)
Σχετικά με την εταιρία: Είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα social media του κόσμου.
Υπάλληλοι της εταιρίας αναφέρουν: «Η εταιρία παρέχει πολύ μεγάλη ελευθερία κινήσεων στους εργαζόμενούς της. Οι υπάλληλοι της εταιρίας ενθαρρύνονται να κάνουν δική τους έρευνα για να ανακαλύψουν νέα δεδομένα, να δημιουργούν καινούρια πράγματα, και γενικότερα να απασχολούνται με τον τομέα που εκείνοι θεωρούν πως θα έχει τη μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο» από το Facebook User Operations Associate.
«Τα προνόμια που παρέχει η συγκεκριμένη εταιρία στους υπαλλήλους της είναι απαράμιλλα κάθε άλλης επιχείρησης. Πραγματικά δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό», από το Facebook Software Engineer.

4:Qualcomm- Βαθμολογία: 4,1 (στα 5)
Σχετικά με την εταιρία: η Qualcomm είναι η εταιρία που κατασκευάζει τα προγράμματα Snapdragon που υπάρχουν στα κινητά τηλέφωνα.
Υπάλληλοι της εταιρίας αναφέρουν: «Στην Qualcomm έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις πάνω σε καινούρια τεχνολογικά επιτεύγματα και προϊόντα στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Παρέχεται εξαιρετική εκπαίδευση πάνω στον τομέα και έχεις αυτόματα πρόσβαση σε μια ατελείωτη βιβλιοθήκη και σε εκπαιδευτικούς πόρους. Υπάρχει άψογη ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής», από το Qualcomm Staff Engineer/Manager (San Diego, CA).
«Είναι γνωστό πως η Qualcomm είναι από τις εταιρίες που πληρώνουν πολύ καλά, καθώς ο μισθός που προσφέρει είναι αρκετά πιο πάνω από το εθνικό μέσο όρο. Τα προνόμια είναι ζηλευτά και παράλληλα παρέχεται πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», από το Qualcomm Senior Engineer (Boulder, CO).

5: Adobe- Βαθμολογία: 4,1 (στα 5)
Σχετικά με την εταιρία: Η Adobe κατασκευάζει λογισμικά σχεδιασμού.
Ένας υπάλληλος αναφέρει: «Η Adobe φροντίζει πολύ τους υπαλλήλους της και τους παρέχει ό,τι χρειάζονται, από εκπαίδευση μέχρι ειδκά προνόμια. Προσωπικά νιώθω πολύ τυχερός που εργάζομαι εδώ και μου αρέσει να πηγαίνω στη δουλειά κάθε μέρα, γιατί εκεί μπορώ να μοιράζομαι τις ιδέες μου με πολύ έξυπνους και πολύ και ταπεινούς ανθρώπους που πάντα είναι πρόθυμοι να με ακούσουν και να με βοηθήσουν», από το Adobe Software Engineer (San Jose, CA).

6:MathWorks- Βαθμολογία: 4,1 (στα 5)
Σχετικά με την εταιρία: η MathWorks κατασκευάζει λογισμικό για μαθηματικά και προσομοιώσεις.
Ένας υπάλληλος αναφέρει: «Οι συνεργάτες μου είναι πολύ φιλικοί και πολύ υποστηρικτικοί. Η εταιρία δείχνει να ενδιαφέρεται πραγματικά για τους υπαλλήλους της και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για ανέλιξη σε ηγετικές θέσεις. Επίσης, μπορείς πολύ εύκολα να μεταφερθείς σε άλλη ομάδα αν το θελήσεις» από το MathWorks Applications Support Engineer (Natick, MA).

7: Apple- Βαθμολογία: 4,0 (στα 5)
Σχετικά με την εταιρία: Η Apple είναι μαι εταιρία που κατασκευάζει υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ταμπλετ, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής και λογισμικά.
Ένας υπάλληλος αναφέρει: «Η εταιρία προσφέρει απίστευτα προνόμια στους εργαζομένους της και πάρα πολύ ανταγωνιστική αμοιβή. Και με τον όρο ανταγωνιστική δεν αναφέρομαι σε μερικά ψηφία παραπάνω, αλλά μιλάμε για δυο ή και δυόμιση φορές πάνω από το μέσο μισθό. Δουλέυοντας σε μια τέτοια εταιρία μαθαίνεις συνεχώς καινούρια πράγματα. Ειλικρινά δεν έχω ξαναδεί πιο αφορσιωμένο γκρουπ ανθρώπων», από το Apple Product Design Engineer (Cupertino, CA).

8: LinkedIn- Βαθμολογία: 4,0 (στα 5)
Σχετικά με την εταιρία: το LinkedIn είναι μια μορφή social media και μια πλατφόρμα πρόσληψης για επαγγελματίες.
Υπάλληλοι της εταιρίας αναφέρουν: «Εκτός από το δωρεάν φαγητό, η LinkedIn παρέχει πολλά προνόμια. Διοργανώνει συχνά εταιρικά events και σου παρέχεται άμεσα εκπαίδευση. Επιπλέον, τα ωράρια είναι πολύ ευέλικτα», από το LinkedIn Site Reliability Engineer (Mountain View, CA).
«Εδώ θα βρείτε ανθρώπους που έχουν πάθος για τη δουλειά τους, συνεργάζονται με έναν CEO που τους επηρεάζει θετικά, έχουν κάποια καλλιέργεια και όλοι νιώθουν την ανάγκη να κάνουν τη διαφορά και να βελτιώσουν την εταιρία. Η επιχείρηση είναι πολύ αποτελεσματική στον τομέα της και παρέχει και πολλά οφέλη, όπως γυμναστήριο, γεύματα κλπ», από το LinkedIn Employee (location n/a).

9: Zillow- Βαθμολογία: 3,9 (στα 5)
Σχετικά με την εταιρία: Είναι μια ιστοσελίδα με ακίνητα.
Ένας υπάλληλος αναφέρει: «Αν ψάχνεις μια εταιρία που πραγματικά θέλει οι υπάλληλοί της να είναι ευχαριστημένοι, η Zillow είναι το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον για σένα. Γιατί εδώ θα συνεργαστείς με άτομα που κρύβουν πολύ μεγάλη αγάπη για τη δουλειά τους και προσπαθούν να πηγαίνουν μπροστά», από το Zillow Software Development Engineer (Seattle, WA).

10: Mindbody- Βαθμολογία: 3,9 (στα 5)
Σχετικά με την εταιρία: Η εταιρία αυτή παρέχει online booking και προγραμματισμό, καθώς επίσης και λογισμικό marketing.
Ένας υπάλληλος αναφέρει: «Όλοι φέρονται άψογα και μας παρέχονται πολλά προνόμια, όπως για παράδειγμα μηνιαίες συνεδρίες για ευεξία, μασάζ, ασφάλεια, άδεια μετ΄αποδοχών κλπ. Οι διευθυντές είναι καταπληκτικοί και ο διευθύνων έχει όραμα για την εταιρία. Ρέουν κύμματα αισιοδοξίας από τις υψηλότερες θέσεις μέχρι και τις χαμηλότερες», από το Mindbody Customer Service/Technical Support (San Luis Obispo, CA).

Σχετικές ειδήσεις