ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση κεφαλαίου στην Hellas Direct

Αύξηση κεφαλαίου στην Hellas Direct

H Hellas Direct ανακοίνωσε την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίων, με κύριο επενδυτή την Third Point Hellenic Recovery Fund («TPHR»), θυγατρική της Third Point LLC του D. Loeb (φωτ.). Η υποστήριξη της TPHR ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη λίστα με τους σημαντικούς επενδυτές που υποστηρίζουν ήδη την Hellas Direct, στην οποία περιλαμβάνονται ο βετεράνος στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, Γιον Μούλτον και ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs Τζιμ ο' Νιλ.

Ένα ακόμα καινοτόμο επενδυτικό σχήμα, το Endeavor Catalyst, το οποίο επενδύει σε ταχύτατα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο επίσης συμμετείχε στη χρηματοδότηση. Είναι η πρώτη επένδυση του Endeavor Catalyst σε όλη την Ευρώπη.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Hellas Direct ιδρύθηκε από τους Αιμίλιο Μάρκου και Αλέξη Πανταζή, δύο πρώην στελέχη της Goldman Sachs, οι οποίοι είδαν στην ύφεση την ευκαιρία να διαταράξουν και να αλλάξουν την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Η Hellas Direct έχει μία μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία με τη Munich Re και ακολουθεί μια άκρως τεχνολογική, και direct-to-consumer επιχειρηματική στρατηγική (παρόμοια με εκείνες που ακολουθούνται από τις Geico και Direct Line).

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία να προσφέρει καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές. Η Hellas Direct έχει σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη τα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας της, σε μία περίοδο που η Ελλάδα βίωνε 25% μείωση του ΑΕΠ και 40% μείωση σε ασφάλιστρα.

Σχετικές ειδήσεις