ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η scubahellas.com στη boot 2015

Η scubahellas.com στη boot 2015

Η πρώτη αμιγώς ελληνική συμμετοχή, αποκλειστικά με ιδιωτικούς πόρους, στη boot 2015 (τη μεγαλύτερη καταδυτική έκθεση παγκοσμίως), ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η scubahellas.com σε συνεργασία με 14 καταδυτικά κέντρα απ' όλη την Ελλάδα, παρουσίασε για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον καταδυτικό τουρισμό στη χώρα μας.

Στο περίπτερο της scubahellas.com οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να "γνωρίσουν" το νέο καταδυτικό προορισμό που έχει να προσφέρει αμέτρητες εναλλακτικές.

Όλοι αναγνωρίζουν τη χώρα μας ως ένα τουριστικό προορισμό που μπορεί να τους προσφέρει μοναδικές καλοκαιρινές εμπειρίες, είναι λίγοι αυτοί όμως που γνωρίζουν ότι μπορούν να σχεδιάσουν μια καταδυτική εκδρομή υψηλών προδιαγραφών τόσο από πλευράς παροχής υπηρεσιών, όσο και από πλευράς καταδυτικών σημείων.
Η Ελλάδα διαθέτει άρτιες τουριστικές υποδομές και μια μακρά παράδοση στον τουρισμό, επίσης έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη και 11η στον κόσμο, έχει 3.000 νησιά, 240 απ’ αυτά κατοικημένα, περισσότερα από 200 καταδυτικά κέντρα με περισσότερες από 2.000 βουτιές, 150 επισκέψιμα ναυάγια, αμέτρητες σπηλιές και ένα βυθό με πολύ καθαρά (ορατότητα υποβρυχίως που ξεπερνά τα 30 μέτρα) και σχετικά ζεστά νερά. Επίσης βρίσκεται 3 ώρες μακριά από τις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα και έχει το ίδιο νόμισμα.
Όλα τα παραπάνω συνθέτουν έναν μοναδικό καταδυτικό προορισμό για τα τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ενεργούς δύτες που ζουν στην Ευρώπη.

"Είναι κρίμα χώρες όπως η Μάλτα και η Τουρκία να εξυπηρετούν ετησίως 85.000 και 1.000.000 δύτες αντίστοιχα και η Ελλάδα να μην υπάρχει καν στον παγκόσμιο χάρτη της κατάδυσης, ενώ τα έχει κυριολεκτικά όλα. Εδώ λοιπόν στη boot πετύχαμε το αυτονόητο, βάλαμε το στίγμα μας στον παγκόσμιο χάρτη και μας γνώρισε ο πυρήνας της παγκόσμιας αγοράς", δήλωσε ο κος Αυγερινός Βραζόπουλος ιδρυτής της scubahellas.com.

Κατά τη διάρκεια της 10ήμερης έκθεσης, μεταξύ άλλων, διανεμήθηκαν περισσότερα από 1.200 έντυπα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου, ενημερώθηκαν όλοι οι δημοσιογράφοι παγκοσμίως και διεξήχθησαν κατ' ιδίαν συναντήσεις, προσκλήθηκαν περισσότερα από 850 καταδυτικά κέντρα με έδρα τη Γερμανία, σχεδιάστηκαν press trips και προωθήθηκαν καταδυτικά πακέτα σε εξειδικευμένους tour operators.

Η scubahellas.com είναι ένα ανεξάρτητο ελληνικό portal, και έχει δημιουργηθεί με στόχο την προβολή και την ανάπτυξη του καταδυτικού τουριστικού προϊόντος. Παρουσιάζει μέσα από έναν πλήρη και εύχρηστο τουριστικό οδηγό τη συνολική εικόνα για την κατάδυση στην Ελλάδα με έμφαση στις αμέτρητες επιλογές που έχει ένας δύτης σε καταδυτικά κέντρα και κυρίως σε καταδυτικά σημεία - βουτιές.

Παραθέτει γενικά στοιχεία για τη χώρα μας, την ιστορία, το κλίμα, πού μπορεί να πιστοποιηθεί κανείς ως δύτης και παράλληλα δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την οργάνωση ενός αξέχαστου ταξιδιού, ενώ ταυτόχρονα προτείνει έτοιμα ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα ή τα σχεδιάζει από την αρχή.
Τέλος προβάλλει τις ελληνικές καταδυτικές επιχειρήσεις σε ιδιώτες και επαγγελματίες της παγκόσμιας καταδυτικής αγοράς.


Τα 14 καταδυτικά κέντρα που συμμετείχαν στο περίπτερο της scubahellas.com είναι τα εξής:

Aegean Divers, Σαντορίνη
Aegean Scuba, Σάμος
Amorgos Scuba Diving, Αμοργός
Aquatic Scuba Diving Club, Κεφαλονιά
Blue Fin Divers, Νάξος
Chania Diving Center, Χανιά
Eurodivers, Πάρος
Hydrovius Diving Center / Leros Active, Λέρος
Kea Divers, Κέα
Lesvos Scuba Oceanic Centre, Λέσβος
Mare Sud Diving Center, Κόκκινος Πύργος, Κρήτη
Nautilus Diving Club, Λευκάδα
Notos Mare Diving Center, Σφακιά
Planet Blue, Λαύριο

Η boot

Η έκθεση boot διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1969 και αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση του
κόσμου στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς προσελκύει πάνω από
1.500 εκθέτες και περισσότερους από 200.000 επισκέπτες, επαγγελματίες και ιδιώτες.

Φέτος στη boot συμμετείχαν 1.741 εκθέτες από 57 χώρες και το πλήθος των επισκεπτών έφτασε τις 240.200 εκ των οποίων 190.000 προήλθαν από τη Γερμανία, ενώ οι υπόλοιποι από άλλες χώρες. Tο 85% των επισκεπτών της έκθεσης είναι ιδιώτες και το 15% επαγγελματίες του κλάδου.

Η επόμενη boot θα πραγματοποιηθεί στις 23 – 31 Ιανουαρίου 2016