ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παναγιωτάκης: Οι ληξιπρόθεσμες της ΔΕΗ θα εξοφληθούν με κάθε νόμιμο μέσο

Παναγιωτάκης: Οι ληξιπρόθεσμες της ΔΕΗ θα εξοφληθούν με κάθε νόμιμο μέσο

Δηλώσεις πραγματοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμ. Παναγιωτάκης, σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές καταναλωτών.

Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτάκης, η ΔΕΗ θα διεκδικήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με κάθε νόμιμο μέσο, συμπεριλαμβανομένου και του μέτρου των αποκοπών, σε συνάρτηση και με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των οφειλετών.

Όπως τόνισε κατά την ακρόασή του στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, τα 290 εκατ. ευρώ της Χαμηλής Τάσης και τα 65 εκατ. της Μέσης Τάσης αφορούν σε πελάτες ληξιπρόθεσμους για πρώτη φορά και αναμένεται να εξοφληθούν, ενώ εκτίμησε ότι το σύνολο σχεδόν του 1,8 δισ. που είναι οι οφειλές των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ είναι διεκδικήσιμο.

Όσον αφορά τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη πρόσφατα, ανεξάρτητα από την προσωπική του άποψη, δήλωσε στην επιτροπή της Βουλής ότι ανάλογες ΕΣΣΕ πρέπει να συναφθούν και στις θυγατρικές το ομίλου για λόγους ίσης μεταχείρισης του προσωπικού.

Η τοποθέτηση του κ. Παναγιωτάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αναμένεται να επικυρωθεί αύριο, Μ. Τρίτη (7/4/2015) από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ. Η εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου θα γίνει στη συνέχεια από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις