ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε η 2η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας

Ξεκίνησε η 2η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας

Ξεκίνησε στο κλειστό γυμναστήριο «Δ.Τόφαλος» της Πάτρας, η 2η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και αύριο.

Βασικός στόχος της έκθεσης, την οποία συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Επιμελητήριο Αχαΐας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά εκθέματα και μοντέλα καινοτόμων ιδεών, ενώ παράλληλα θα γίνουν παρουσιάσεις εφαρμοσμένης έρευνας.

Ακόμη, ερευνητές θα παρουσιάσουν στον παραγωγικό τομέα και σε επενδυτές, ώριμα αποτελέσματα έρευνας, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε εμπορικό προϊόν. Παράλληλα, εκπρόσωποι του παραγωγικού τομέα θα μπορούν να συζητήσουν με ερευνητές, μία σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ώστε να τους προταθούν λύσεις.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έκθεση στοχεύει να προσελκύσει επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με σκοπό να επενδύσουν στην Δυτική Ελλάδα, αξιοποιώντας τα προϊόντα της γνώσης

Στην έκθεση, συμμετέχουν περίπου 80 ερευνητές εκ των οποίων οι 40 έχουν δημιουργήσει ήδη δικές τους επιχειρήσεις, ενώ οι υπόλοιποι είναι εν δυνάμει επιχειρηματίες. Από τους 40 που έχουν δημιουργήσει ήδη νέες επιχειρήσεις, οι 10 εξ αυτών έχουν κάνει συνέργειες με επενδυτές του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν επενδύσει στην περιοχή, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Σχετικές ειδήσεις