ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καταγραφή εμποδίων και αντικινήτρων στο εξωτερικό εμπόριο

Καταγραφή εμποδίων και αντικινήτρων στο εξωτερικό εμπόριο

Στην άμεση καταγραφή προκλήσεων και εμποδίων ή αντικινήτρων εξωτερικού εμπορίου στις διμερείς εμπορικές σχέσεις με χώρες που εμφανίζουν ιδιαίτερη δυναμική και προοπτική για τις ελληνικές εξαγωγές προχωράει η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και των εξαγωγείς.

Αυτό αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο γενικός γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Γιώργος Τσίπρας με την πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη ενώ επαναβεβαίωσε την προτεραιότητα της εξωστρέφειας ως αναπτυξιακής πολιτικής και τη διάθεση του υπουργείου Εξωτερικών να συνεργαστεί με τους συλλογικούς φορείς σε δράσεις που θα έχουν άμεσο και θετικό αντίκτυπο στη δικτύωση Ελλήνων εξαγωγέων με ξένους αγοραστές, καθώς και στην προώθηση διμερών επαφών με κρίσιμες αγορές-στόχους για τα ελληνικά προϊόντα.

Ο κ. Τσίπρας, έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με τους συλλογικούς φορείς της εξωστρέφειας και έχει λάβει ήδη εκτενές υπόμνημα προτάσεων από την κεντρική εξαγωγική οργάνωση της χώρας, σχετικά με την ανάληψη δράσεων και τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην ουσιαστική υποστήριξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως δήλωσε η κυρία Σακελλαρίδη «ο ρόλος της οικονομικής διπλωματίας αποκτάει παγκοσμίως ολοένα και αυξανόμενη κρισιμότητα για το διεθνές εμπόδιο. Είναι απαραίτητη λοιπόν η αξιοποίηση τεχνογνωσίας και εμπειρίας, τόσο σε επίπεδο υπουργείου Εξωτερικών, όσο και συλλογικών φορέων της εξωστρέφειας, προκειμένου να ενεργοποιηθούν δράσεις, που θα θέτουν την στήριξη των εξαγωγών, στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

Την Τετάρτη 20 Μαΐου η Γενική Συνέλευση του ΠΣΕ

Στις 20 Μαΐου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, Αθήνα), η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κατά την οποία θα παρουσιαστεί ο απολογισμός του έτους 2014, ο προϋπολογισμός του 2015, καθώς και το πρόγραμμα δράσεων του συνδέσμου για το προσεχές 12μηνο.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΕ, που θα έχει 4ετή θητεία.
Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχουν τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Σχετικές ειδήσεις