ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε δύσκολη θέση η On Telecoms, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

Σε δύσκολη θέση η On Telecoms, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η On Telecoms, όμως, η συζήτηση της είναι προγραμματισμένη για τις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Για σήμερα (26/05/2015) είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε ταυτόχρονα προκειμένου να υπάρξει προστασία της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας από τους πιστωτές της.

Με τα ασφαλιστικά μέτρα η διοίκηση της On Telecoms επιδιώκει να δημιουργήσει ένα “ασφαλές” περιβάλλον αναζητώντας να βρει μία λύση προκειμένου να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Η εταιρεία είχε καταθέσει πέρσι αίτηση εξυγίανσης με το σχετικό σχέδιο να έχει γίνει αποδεκτό από το 77% των πιστωτών της, όμως, το δικαστήριο το απέρριψε, οδηγώντας πρακτικά την εταιρεία στην επιλογή να καταθέσει αίτηση πτώχευσης.

Το βασικό πρόβλημα είναι τα χρέη που έχει στον ΟΤΕ που εκτιμώνται ότι ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ και αφορούν την παροχή υπηρεσιών χονδρικής. Αν η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων γίνει αποδεκτή, τότε, η εταιρεία θα κερδίσει κάποιο χρόνο.

Η On Telecoms εκτιμάται ότι έχει περίπου 22.000 συνδρομητές αλλά μόνο για το 2013 οι ζημίες έφθασαν στα 21,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι οικονομικές υποχρεώσεις ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις