ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΒΙΣ: Οριστική διακοπή της λειτουργίας της μονάδας χαρτοποιίας στην Α΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου

ΒΙΣ: Οριστική διακοπή της λειτουργίας της μονάδας χαρτοποιίας στην Α΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου

Την οριστική διακοπή της λειτουργίας της μονάδας χαρτοποιίας (Χ/Π) της εταιρείας στην Α΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου από 28/09/2015, προκειμένου να σταματήσει η παραγωγή ζημιών από την ασύμφορη λειτουργία της μονάδας αυτής, ανακοίνωσε και επισήμως προς τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές, η ΒΙΣ ΑΕ.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι το γεγονός αυτό δεν θα επηρεάσει τον κύκλο εργασιών της και αναμένεται ότι θα βελτιώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα, διότι το παραγόμενο χαρτί από τη Χ/Π θα αντικατασταθεί από αγοραζόμενο, το οποίο είναι κατά πολύ φθηνότερο.

«Έτσι, εξασφαλίζεται σε μακροπρόθεσμη βάση η βιωσιμότητα της βασικής μονάδας παραγωγής της εταιρείας, αυτής των χαρτοκιβωτίων (Χ/Κ), η οποία αποτελούσε πάντα την κύρια δραστηριότητα της επιχείρησής μας. Η απόφαση αυτή ελήφθη, επειδή τόσο η δυνατότητα τεχνολογικής αναβάθμισης της μονάδας χαρτοποιίας, όσο και η δυνατότητα αντικατάστασής της με καινούργια, ώστε να καταστεί ποιοτικά και κοστολογικά ανταγωνιστική, δεν είναι εφικτή ούτε βιώσιμη», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις