ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Δημιουργικές ενημερωτικές επαφές» Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών

«Δημιουργικές ενημερωτικές επαφές» Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών

Η ελληνική μόδα μάγεψε το βελγικό κοινό μέσα από ένα τριήμερο εκδηλώσεων που για πρώτη φορά έδωσε την ευκαιρία σε 25 Έλληνες σχεδιαστές ρούχων και αξεσουάρ να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στις Βρυξέλλες, ανοίγοντας προοπτικές για μελλοντικές συνεργασίες.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε μια ομάδα Ελλήνων του εξωτερικού που μέσα από το «Α Discovering Network», μιας Μη Κερδοσκοπικης Οργάνωσης, προωθεί ελληνικά προϊόντα στις χώρες της ΕΕ.

Το τριήμερο εκδηλώσεων κορυφώθηκε με την επίδειξη μόδας σε κεντρικό εκθεσιακό χώρο των Βρυξελλών, όπου έξι Έλληνες σχεδιαστές (Σοφία Κοκοσαλάκη, Εύη Γκριντέλα-Καραντζά, Zeus and Dione, Βασίλης Ζούλιας, Χριστίνα Οικονόμου και Στεφανία Φραγκίστα) παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τις δημιουργίες τους στο βελγικό κοινό και σε επιχειρηματίες από όλη την Ευρώπη, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική μόδα μπορεί να κατακτήσει το εξωτερικό.

Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονταν «δημιουργικές ενημερωτικές επαφές» Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών και πληθώρα συναντήσεων με Βελγικούς και ευρωπαϊκούς φορείς μόδας , που έχουν στόχο τη δικτύωση και την προώθηση των εξαγωγών της ελληνικής ένδυσης. Παράλληλα, οι Έλληνες σχεδιαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη γενική διεύθυνση ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δυνατότητες σε θέματα χρηματοδότησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα έσοδα από την επίδειξη μόδας θα διατεθούν σε δύο ομοειδείς φιλανθρωπικούς οργανισμούς το «Κάνε μια ευχή» Ελλάδας και Βελγίου.