ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βράβευση 42 επιχειρηματικών ομάδων από τη Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων

Βράβευση 42 επιχειρηματικών ομάδων από τη Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας-ΘΕΑ» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, και σε εκδήλωση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, βραβεύτηκαν οι 42 επιχειρηματικές ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Το ΕΒΕΑ, ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, ήταν το πρώτο επιμελητήριο που λειτούργησε θερμοκοιτίδα για νεοφυείς επιχειρήσεις με σκοπό να στηρίξει τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, αλλά και να συμβάλει στη διασύνδεση αγοράς και ανθρώπινου δυναμικού. Τα εγκαίνια της θερμοκοιτίδας πραγματοποιήθηκαν στις 16 Ιουλίου 2014 και συνολικά φιλοξενήθηκαν 42 ομάδες.

«Σκοπός μας ήταν να συμβάλουμε όχι μόνο στη μείωση του απαιτούμενου αρχικού κεφαλαίου, αλλά κυρίως στην υπέρβαση μιας σειράς εμποδίων και προβλημάτων που οι νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν. Και που εξαιτίας τους, έχουμε δει ως τώρα πολλές εξαιρετικές ιδέες να μην προχωρούν.

Εκτός λοιπόν, από τη φιλοξενία και την παροχή γραμματειακής υποστήριξης, δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υπηρεσιών: διάγνωση αναγκών και παροχή δωρεάν εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης, δράσεις επιμόρφωσης, ενημέρωσης και δικτύωσης, αλλά και υποστήριξη στην αναζήτηση επενδυτών», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Παράλληλα, η ΘΕΑ εντάχθηκε στο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων, το οποίο δημιουργήθηκε με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης, με τη συμμετοχή και συνεργασία δημοσίων οργανισμών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, κλαδικών φορέων και του ιδιωτικού τομέα. Τόσο η ΘΕΑ όσο και το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας εντάσσονται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Έργο Αθήνα», που υλοποιείται από τον δήμο Αθηναίων. Το έργο συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2007-2013 του ΕΣΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις