ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Chapeau: Παριζιάνικη εσάνς στο πιο γαλλικό μπιστρό της πόλης

Chapeau: Παριζιάνικη εσάνς στο πιο γαλλικό μπιστρό της πόλης

Το Chapeau μετρά ήδη τρεις μήνες ζωής και έχει μεταφέρει στο κέντρο του Χαλανδρίου έναν γαλλικό αέρα, χάρη στην εξαιρετική πρόταση που η Ντίνα Νικολάου και η Βούλα Ρακοπούλου δημιούργησαν.

Της Σοφίας Μαυραντζά

Η γνωστή και διακεκριμένη σεφ έβαλε τις γευστικές ιδέες και η Βούλα τον προσανατολισμό του επιχειρείν, αφού εξαρχής γνώριζε το χαρακτήρα που θα είχε το Chapeau. Γαλλικές μουσικές, ζεστά χρώματα, εντυπωσιακά καπέλα, συμπληρώνουν τις μοναδικές γαστριμαργικές προτάσεις που μπορεί κάποιος να απολαύσει.

Το επισκεφθήκαμε μετά το γραφείο, σε ένα δείπνο για δύο... Οι ταρτίνες είναι οι σπεσιαλιτέ του Chapeau και ένα μπουκάλι κρασί μας κράτησε συντροφιά κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας. Πρόκειται για ιδιαίτερες γευστικές επιλογές σε ψωμί της προτίμησής μας, ενώ τα ψωμιά παρασκευάζονται με συνταγές της Ντίνας Νικολάου. Δοκιμάσαμε μία ταρτίνα σε πολύσπορο με προζύμι με καπνιστό σολομό με ανθότυρο και πέστο άνηθου που, ειλικρινά, έλιωσε μόλις το γευτήκαμε και μία ταρτίνα με προσούτο Ευρυτανίας, με σύκα κρασάτα και κατσικίσιο τυρί, μία πρόταση που δεν θα συναντήσετε πουθενά αλλού, σε όποιο στέκι κι αν ψάξετε. Η αίσθηση που σου αφήνει κάθε μπουκιά είναι ανάλογη των προσδοκιών όταν το πιάτο προσγειώνεται μπροστά σου.

Το καλύτερο είναι η τιμή τους: Από 7,50 ευρώ απολαμβάνετε την ταρτίνα σας, που συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα και σίγουρα θα βρείτε αυτή που θα σας κάνει να παραμιλήσετε από τη γεύση, αφού η Ντίνα Νικολάου έχει ετοιμάσει 12 διαφορετικούς συνδυασμούς!

Στα πλέον περιζήτητα πιάτα του Chapeau περιλαμβάνονται δείγματα γαλλικής κλασικής κουζίνας και κλασικά παραδοσιακά γαλλικά εδέσματα των μπιστρό, όπως τα μπουτάκια πάπιας γαλλίδας κονφί με καραμελωμένα κρεμμύδια και πατατούλες, αλλά και το κοκοράκι της Κυριακής, που είναι μαγειρεμένο στη γάστρα με πορτοκαλολέμονα, το οποίο σερβίρεται με βουτηράτο πουρέ πατάτας-κολοκύθας. Το κοκοράκι χορταίνει δύο ανθρώπους και κοστίζει μόλις 19 ευρώ. Με δύο ποτήρια κρασί, θα ξοδέψετε από 15 ευρώ το άτομο και θα έχετε περάσει μοναδικά σε αυτό το φιλόξενο περιβάλλον!

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Ο πλούσιος κατάλογος των νηστίσιμων προτάσεων δημιουργήθηκε και για τους πιο απαιτητικούς και περιλαμβάνει από ταρτίνες μέχρι κριθαρότο και ταλιατέλες, όλα με την υπογραφή της Ντίνας Νικολάου. Η Βούλα βρίσκεται σχεδόν νυχθημερόν στο Chapeau και έχει τα πάντα στην εντέλεια. Αυτή την περίοδο η Ντίνα και η Βούλα εργάζονται πάνω στον ανοιξιάτικο κατάλογο, που θα περιλαμβάνει διάφορα λαχανικά της εποχής, όπως και πολλές-πολλές φράουλες! Εμείς δοκιμάσαμε μία από τις verines με φράουλες και σοκολάτα και... ακόμη την ονειρευόμαστε!

Το Chapeau δεν έφερε το Παρίσι στο Χαλάνδρι, το Chapeau είναι περισσότερο γαλλικό από οτιδήποτε παριζιάνικο. Μόνο αν το επισκεφθείτε θα καταλάβετε γιατί... Κλείστε ένα δείπνο για δύο και σιγοτραγουδήστε: «Εt si tu n' existe pas...».

Σωκράτους 4Α Χαλάνδρι
Τηλ. 21 0684 5300
www.facebook.com/Chapeau