ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πανόραμα Επιχειρηματικότητας από 1η έως 3 Απριλίου

Πανόραμα Επιχειρηματικότητας από 1η έως 3 Απριλίου

Με 36 θεματικές εισηγήσεις, 190 εισηγητές, 9 συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, 7 workshops και τουλάχιστον 15 συζητήσεις χωρίς ατζέντα, 34 επιχειρηματικές ημέρες (Business Days), πραγματοποιείται φέτος, από 1η ως 3 Απριλίου, το "Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2016".

Το τριήμερο πολυσυνέδριο απευθύνεται σε νέους και νέες, 18-35 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατεύθυνσης, με στόχο να ενημερώσει σχετικά με τις τάσεις και τις επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν δεκαπέντε κλάδοι της οικονομίας (Ναυτιλία, Τουρισμός, Γεωργία, Design, Πληροφορική, Logistics, Banking, Υψηλή Τεχνολογία, Τρόφιμα, Digital Marketing, Διαφήμιση/Επικοινωνία, Αθλητική Επιχειρηματικότητα, Ασφάλειες, Εξαγωγές, Φαρμακευτικός κλάδος) και, ταυτόχρονα, μέσω του πολυεπίπεδου περιεχομένου του, να αναδείξει την Ελλάδα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Στο πλαίσιο του "Πανοράματος", θα φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα:
- 36 θεματικές εισηγήσεις (πάνελ) με τη συμμετοχή 190 διακεκριμένων ομιλητών, μεταξύ των οποίων είναι διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, στελέχη Marketing & Επικοινωνίας, καθηγητές πανεπιστημίου, επιχειρηματίες επιτυχημένων start-ups, Communication & Digital Specialists, στελέχη επιχειρήσεων ανθρώπινου δυναμικού, κα.
- Μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή 4 CEOs, μία ενότητα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, όπου διακεκριμένα διοικητικά στελέχη τεσσάρων γνωστών εταιρειών θα αποτυπώσουν την προσωπική τους επαγγελματική διαδρομή, καθώς και τις προκλήσεις του κλάδου τους, ενώ, παράλληλα, θα προσφέρουν συμβουλευτική καθοδήγηση στο νεανικό κοινό ως προς τα προσόντα και τις δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξουν για την επαγγελματική τους εξέλιξη.
- Ένα role playing session, μία ακόμα νέα ενότητα, που αφορά σε live παρουσίαση της διαδικασίας μίας επαγγελματικής συνέντευξης. Το δρώμενο θα παρουσιαστεί από δύο ηθοποιούς, με τη συμμετοχή ενός recruiter (ειδικού σε θέματα αξιολόγησης υποψηφίων), προσομοιάζοντας σε πραγματικές συνθήκες μίας συνέντευξης για τη διεκδίκηση θέση εργασίας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου "Πανοράματος", γίνονται κατ' αποκλειστικότητα οι αιτήσεις εγγραφής στον επιτυχημένο θεσμό "Business Days", που αφορά σε 34 εκπαιδευτικές επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν σε πολυεθνικές επιχειρήσεις μεταξύ 10 Μαΐου και 15 Ιουλίου 2016.

Τα "Business Days" έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των νέων, καθώς προσφέρουν τη μοναδική εμπειρία αλληλεπίδρασης με στελέχη της αγοράς και τη γνωριμία με τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας μίας εταιρείας.

Στα περσινά Business Days συμμετείχαν 900 νέοι και νέες, ένας αριθμός που αναμένεται εφέτος να ξεπεραστεί.

Φορέας της εκδήλωσης είναι το Ερευνητικό Κέντρο Στρατηγικής Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας, ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ενώ η V+O COMMUNICATION αποτελεί έναν εκ των χορηγών επικοινωνίας του θεσμού. Χρυσοί Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι οι εταιρείες Chipita, Costa Navarino, Intralot, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, Polembros και Crystal Cut.

Σχετικές ειδήσεις