ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«ΕΛΛΑ – ΔΙΚΑ ΜΑΣ»: Κίνηση «ματ» από 16 Ελληνικές επιχειρήσεις

«ΕΛΛΑ – ΔΙΚΑ ΜΑΣ»: Κίνηση «ματ» από 16 Ελληνικές επιχειρήσεις

Οι πρώτες 16 ελληνικές παραγωγικές - μεταποιητικές εταιρίες με έδρα, παραγωγή και ιδιοκτησία Ελληνική οι οποίες συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», παρουσίασαν την Τρίτη (29/03/2016) τα σχέδιά τους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Της Μαρίνας Πρωτονοταρίου

Κοινό τους σημείο ότι επιλέγουν, παρά τις αντιξοότητες και τα συνεχώς αυξανόμενα αντικίνητρα, να διατηρούν το κέντρο των ανά τον κόσμο επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων στην χώρα μας.

Αυτές οι 16 ελληνικές εταιρείες πρόκειται να προχωρήσουν σε κινήσεις και δράσεις που θα βοηθούν στην κατεύθυνση της αύξησης της ανταγωνιστικότητας των παραγωγικών επιχειρήσεων, ελληνικής ιδιοκτησίας, αναδεικνύοντας παράλληλα την σημασία των προϊόντων που δημιουργούνται, παράγονται και ανήκουν σε αυτές ως πηγές εθνικού πλούτου, αγαθά σύγχρονου πολιτισμού και πρεσβευτές της σημερινής παραγωγικής Ελλάδας ανά την υφήλιο. Παράλληλα, τόνισαν το ενδιαφέρον τους για ανάπτυξη συνεργασιών και κοινών προωθητικών πρωτοβουλιών μεταξύ των επιχειρήσεων ελληνικής ιδιοκτησίας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την ανάγκη εξασφάλισης συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στη λειτουργία της αγοράς.

Τέλος οι εκπρόσωποι της κοινότητας κάλεσαν τους Έλληνες καταναλωτές να στηρίξουν την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» και τις παραγωγικές-μεταποιητικές, επιχειρήσεις που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια να εγγραφούν, να πιστοποιηθούν και να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία.

Αναλυτικά, οι εταιρείες που αποτελούν τον πρώτο πυρήνα της πρωτοβουλίας είναι οι: AGRINO, ΕΨΑ, ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, ΛΟΥΞ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΖΑΓΟΡΙ, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ , ΒΙΚΟΣ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΙΝΑΚΗ, BRAVA, ΕΖΑ, EYBOIKH ZYMH και ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ενώ σύντομα η κοινότητα αναμένεται να αυξήσει τα μέλη της.

Οι επιχειρήσεις αυτές αν και σήμερα αποτελούν ισχνή μειοψηφία είναι αυτές που δημιουργούν υψηλότερη σχετική Προστιθέμενη Αξία για την Ελληνική οικονομία σε σύγκριση με την Αξία που παράγουν άλλα σημαντικά μοντέλα επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα, εταιρίες με εμπορική-εισαγωγική δραστηριότητα ή εταιρίες που ανήκουν ολοκληρωτικά ή κατά πλειοψηφία σε πολυεθνικές.

Όπως τόνισε ο Π. Μαρλαφέκας από την ΛΟΥΞ: «Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας που παράγονται και ανήκουν σε ελληνικές επιχειρήσεις είναι εθνικός πλούτος από τον οποίο εξαρτάται το βιοτικό επίπεδο, το εθνικό εισόδημα, η εργασία και η ευημερία της χώρας».

Ο Μ. Τσαούτος της ΕΨΑ σημείωσε πως: «Μια στοχευμένη ενίσχυση της βιομηχανίας της χώρας θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών αποτελώντας ένα κρίσιμο παράγοντα για τη θετική αναστροφή της οικονομίας».

Η αξιοπιστία της πιστοποίησης, της αυθεντικής ελληνικότητας των επιχειρήσεων σφραγίζεται από την EUROCERT, ένα σημαντικό, αμιγώς ελληνικό φορέα πιστοποίησης..

Σχετικές ειδήσεις