ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο κατάστημα Media Markt στην Αγία Παρασκευή

Νέο κατάστημα Media Markt στην Αγία Παρασκευή

Το νέο της κατάστημα, το οποίο προσφέρει μία σειρά από καινοτομίες και βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, εγκαινίασε σήμερα το πρωί η Media Markt.

Του Δημήτρη Μαλλά

Το κατάστημα της Αγίας Παρασκευής προσφέρει ορισμένες καινοτομίες. Όπως είναι, για παράδειγμα, η υπηρεσία “Stop & Go”, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα είναι διαθέσιμη από το νέο κατάστημα της εταιρείας. Μέσω της υπηρεσίας ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να κάνει την παραγγελία του online στο site mediamarkt.gr και μετά να επισκεφθεί με το αυτοκίνητό του το σημείο με την ειδική σήμανση και να παραλάβει τα προϊόντα που παρήγγειλε απευθείας στο αυτοκίνητό του, χωρίς να χρειαστεί να μπει στο κατάστημα. Επίσης, οι τιμές των προϊόντων ενεργοποιούνται μέσω πλατφόρμας electronic pricing, δηλαδή με ηλεκτρονικά ταμπελάκια τιμών τα οποία επικοινωνούν online με τα ταμεία ώστε όποια τιμή βλέπει ο χρήστης, αυτή και να πληρώνει. Επιπλέον, ο νέος χώρος της Media Markt διαθέτει και multichannel terminals.

Πρόκειται για το πρώτο νέο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών μετά από αρκετά χρόνια, κάτι που δείχνει μία αλλαγή πλεύσης για τη Media Markt. Ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλα νέα καταστήματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Media Saturn Holdings, Δημήτρης Κατραβάς απέφυγε να απαντήσει, σημειώνοντας πάντως ότι θα πρέπει πρώτα να δούμε πως θα κινηθεί το κατάστημα στην Αγία Παρασκευή.

Το νέο κατάστημα έχει εμβαδόν 1500 τ.μ. και είναι μικρότερο από τα υπόλοιπα 10 καταστήματα που έχει η Media Markt σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. O νέος σχεδιασμός θα ταίριαζε και σε άλλες πόλεις που δεν έχει παρουσία όπως είναι η Πάτρα και το Ηράκλειο. Η επένδυση είναι ύψους 1 εκατ. ευρώ, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Κατραβά ο συνολικός κύκλος εργασιών για τη χρήση που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 ήταν στα 200 εκατ. ευρώ, παραμένοντας σταθερός σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο οικονομικό έτος. Το μερίδιο αγοράς της εκτιμάται περίπου στο 11%-12% της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται.