ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κορκίδης: Σημαντικό βήμα η υπογραφή συμφωνίας για τον ΟΛΠ

Κορκίδης: Σημαντικό βήμα η υπογραφή συμφωνίας για τον ΟΛΠ

Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο για την υπογραφή της Συμφωνίας ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ.-COSCO, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης, παρευρισκόμενος, δήλωσε:

«... Με την υπογραφή, πραγματοποιήθηκε άλλο ένα σημαντικό βήμα για την επιτυχή ολοκλήρωση υλοποίησης της Συμφωνίας, η οποία ευελπιστούμε ότι θα ενεργοποιήσει τα ξένα κεφάλαια, ώστε να βάλουν ξανά την καταπονημένη ελληνική αγορά στον επενδυτικό τους χάρτη. Οι επενδύσεις που προτίθεται και έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει η COSCO για την αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού του Πειραιά, την κρουαζιέρα και τη ναυπηγοεπισκευή, μέσα στα επόμενα χρόνια, πρέπει να μετουσιωθούν σε πράξεις, καθώς μπορούν να συμβάλουν στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας, έπειτα από 7 χρόνια ατέρμονου κύκλου ύφεσης, αλλά και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Άλλωστε, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, λόγω της πλεονεκτικής γεωγραφικής του θέσης, θεωρείται «κλειδί» για την είσοδο των κινεζικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς βρίσκεται στο θαλάσσιο δρόμο, που ενώνει τις αγορές της Ασίας με εκείνες της Ευρώπης, μέσω της Διώρυγας του Σουέζ. Όμως, για την από εδώ και πέρα ανάπτυξή του και την εξαντλητική εκμετάλλευση των προοπτικών του, δεν αρκεί η πλεονεκτική θέση, που του προσφέρουν οι δρόμοι του παγκόσμιου, θαλάσσιου εμπορίου. Χρειάζεται δουλειά, εργασιακή ειρήνη και συνεχής προσπάθεια, με περαιτέρω βελτίωση των υποδομών του, παροχή ελκυστικότερων υπηρεσιών, ταχύτητα κινήσεων, μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων, σταθερότητα θεσμικού πλαισίου κ.ά. Ήρθε η ώρα, να σταματήσει ο Πειραιάς, να πληρώνει λάθη, αποκομίζοντας μόνο τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία του...».

Σχετικές ειδήσεις