ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Βόλος υποδέχεται το φυσικό αέριο κίνησης

Ο Βόλος υποδέχεται το φυσικό αέριο κίνησης

Οι κάτοικοι του Βόλου έχουν πλέον την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα πολλαπλά οφέλη του FISIKON στην αυτοκίνηση

Την εισαγωγή της ‘Aεριοκίνησης’ στην καθημερινή ζωή της πόλης του Βόλου σηματοδότησε η επίσημη ενημερωτική παρουσίαση για το φυσικό αέριο στην κίνηση οχημάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 20 Απριλίου στο Δημαρχείο Βόλου, με αφορμή τη λειτουργία του νέου πρατηρίου FISIKON – BP, επί της οδού Λαρίσης 202.

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη του φυσικού αερίου ως καυσίμου κίνησης, καθώς και για το σχέδιο ανάπτυξης της ‘Aεριοκίνησης’ στην ελληνική αγορά, που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η ΔΕΠΑ.

Το σημαντικό ρόλο του φυσικού αερίου για την αυτοκίνηση στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, και κυρίως στην πόλη του Βόλου, επεσήμαναν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών κατά τους χαιρετισμούς που απεύθυναν. Ειδικότερα, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, κα. Δωροθέα Κολυνδρίνη, δήλωσε την ικανοποίησή της για την έλευση του φυσικού αερίου κίνησης στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, επισημαίνοντας ότι θα προσφέρει μία βιώσιμη και εφικτή εναλλακτική πρόταση στα συμβατικά καύσιμα για τους πολίτες της Περιφέρειας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η εμπειρία της κατά τη διάρκεια του Test Drive ενός αυτοκινήτου φυσικού αερίου την άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις, χάρη στην αθόρυβη κίνηση που επιτρέπει το φυσικό αέριο κίνησης FISIKON και τους χαμηλότερους ρύπους που επιτυγχάνει.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής Δήμαρχος Βόλου, κ. Θάνος Θεοδώρου, με τις δηλώσεις του, ο οποίος καλωσόρισε κι αυτός με τη σειρά του το FISIKON στην πόλη, εστιάζοντας στα ευεργετικά αποτελέσματα που θα έχει η αύξηση του ποσοστού των οχημάτων φυσικού αερίου που κινούνται στο Βόλο, μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές ρύπων σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα και κατ’ επέκταση βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στο κέντρο της πόλης.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ, Δημήτρης Δημητριάδης, επιβεβαίωσε την πάγια δέσμευση της εταιρίας για την υλοποίηση του πλάνου ανάπτυξης του δικτύου FISIKON ανά την Ελλάδα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το φυσικό αέριο είναι το μέλλον στην αυτοκίνηση.

Το FISIKON ως φυσικό αέριο κίνησης των οχημάτων θα προσφέρει στους κατοίκους τη δυνατότητα επιλογής ενός καυσίμου κίνησης με μοναδικά χαρακτηριστικά. Το φυσικό αέριο είναι οικονομικότερο, ασφαλέστερο και φιλικότερο προς στο περιβάλλον καύσιμο, σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα, δεδομένων των μειωμένων εκπομπών σωματιδίων και διοξειδίου του άνθρακα που εκλύει. Δύναται έτσι να συνεισφέρει καθοριστικά σε ένα καθαρότερο περιβάλλον, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην ατμόσφαιρα της πόλης – ένα πρόβλημα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ιδίοις όμμασι τις ωφέλειες της αυτοκίνησης με φυσικό αέριο, στα ανοικτά προς το κοινό Test Drive τελευταίων μοντέλων οχημάτων φυσικού αερίου (ΙΧ και επαγγελματικά) που θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 20/04 έως και την Κυριακή 24/04, και ώρες 10:00 - 18:00 στα εξής σημεία:

• Δημαρχείο Βόλου, Πλατεία Ρήγα Φεραίου
• Πρατήριο FISIKON – BP, Λαρίσης 202