ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Mediterranean College στο University of Derby στο πλαίσιο του ετήσιου πλάνου Staff Development

Το Mediterranean College στο University of Derby  στο πλαίσιο του ετήσιου πλάνου Staff Development

Επισφραγίζοντας την αμοιβαία εμπιστοσύνη, η οποία είναι αποτέλεσμα μιας πολυετούς και επιτυχημένης συνεργασίας με το University of Derby, αντιπροσωπεία του Mediterranean College πραγματοποίησε επίσκεψη στο διάστημα 3 – 7 Ιουλίου 2016 στη Βρετανία, συμμετέχοντας ενεργά για έβδομη συνεχή χρονιά σε δύο ολοήμερα συνέδρια που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο στην έδρα του, με στόχο τη διάχυση βέλτιστων πρακτικών στην εκπαίδευση, τη διαχείριση ακαδημαϊκών συνεργασιών και την ανάπτυξη παιδαγωγικών δεξιοτήτων:

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 στο ετήσιο Learning and Teaching Conference του Βρετανικού Πανεπιστημίου και την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 στο 12ο Collaborative Conference.

Την αντιπροσωπεία του Κολλεγίου στελέχωσαν η κα Κατερίνα Ξυνή-Γενική Διευθύντρια, ο Δρ. Αναστάσιος Καραμάνος - Ακαδημαϊκός Διευθυντής, η κα Άννα Πούλιου-Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Σχολής Μηχανικών και η Δρ. Θεανώ Κουτσουπίδου, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Σχολής Εκπαίδευσης.

Η παραπάνω επίσκεψη είναι ένα μόνο δείγμα της εξαιρετικής συνεργασίας των δύο ιδρυμάτων, η οποία αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη αξιολόγηση που διεξήγαγε ο βρετανικός φορέας διασφάλισης ποιότητας (Quality Assurance Agency - QAA) στην Ελλάδα το 2015. Σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης του QAA, το Mediterranean College, μέσω της συνεργασίας με το University of Derby, είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα για το οποίο δεν υπήρξε καμία επισήμανση βελτίωσης ως προς τη διατήρηση των ακαδημαϊκών προτύπων ποιότητας. Μάλιστα, η έκθεση εξαίρει τα δύο ιδρύματα για την ομοιομορφία στην παράδοση των προγραμμάτων τους και για την από κοινού προσήλωση στην ποιότητα, αντιμετωπίζοντας επιτυχώς την πρόκληση της διδασκαλιας στην Ελληνική γλώσσα (σε έταιρη δηλαδή γλώσσα από τη γλώσσα διδασκαλίας στο μητρικό πανεπιστήμιο).