ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε σειρά 30 σεμιναρίων σε στελέχη των διωκτικών Αρχών, από τις εταιρείες Παπαστράτος, British American Tobacco Hellas, Imperial Tobacco και JTI

Ένα πρόγραμμα 30 εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού υλοποιήθηκε την περίοδο από 30 Μαΐου έως 22 Ιουνίου σε 9 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Βόλο, Λάρισα, Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα και Ηράκλειο Κρήτης) από τις εταιρείες Παπαστράτος, British American Tobacco Hellas, Imperial Tobacco και JTI. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας «Εκστρατεία κατά των παράνομων προϊόντων καπνού» την οποία έχουν αναλάβει οι 4 εταιρείες.

Συνολικά 750 στελέχη από τις διωκτικές Αρχές (Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, Ελληνική Αστυνομία, Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και Γενική Διεύθυνση Τελωνείων) από 70 πόλεις της Ελλάδας παρακολούθησαν τα σεμινάρια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από 8 εξειδικευμένα στελέχη από τα κεντρικά γραφεία των 4 εταιρειών. Όλοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν ενημερωτικό υλικό, ως μια συνεισφορά στο καθημερινό έργο τους για τον έλεγχο γνησιότητας των προϊόντων καπνού.

Στόχος της πρωτοβουλίας «Εκστρατεία κατά των παράνομων προϊόντων καπνού», είναι η συμβολή των τεσσάρων εταιρειών στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, ένα φαινόμενο με αρνητικές επιπτώσεις για το εμπόριο, τα δημόσια έσοδα αλλά και την ελληνική κοινωνία. Μεταξύ των σχεδιαζόμενων δράσεων της «Εκστρατείας», περιλαμβάνονται ενέργειες όπως η παροχή τεχνογνωσίας και πληροφοριών, η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες, καθώς και η ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με το παράνομο εμπόριο προϊόντων καπνού και τις συνέπειές του.

Σχετικές ειδήσεις