ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έτοιμη να καλύψει το 20% του ομολογιακού της Housemarket (IKEA) η EBRD

Έτοιμη να καλύψει το 20% του ομολογιακού της Housemarket (IKEA) η EBRD

Μέχρι το 20% του ομολογιακού δανείου που εκδίδει η Housemarket του ομίλου Φουρλής σκοπεύει να καλύψει, σύμφωνα με πληροφορίες, η EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης - European Bank for Reconstruction and Development).

Με δεδομένο ότι ο στόχος της έκδοσης του ομολογιακού είναι η άντληση έως 40 εκατ. ευρώ, αυτό σημαίνει ότι η EBRD είναι διατεθειμένη να καλύψει ποσό έως 8 εκατ. ευρώ.

Η Housemarket είναι η εταιρεία που εκπροσωπεί την γνωστή αλυσίδα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για την κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας και επενδύσεις σε υποδομές. Σημειωτέον πως η Housemarket λειτουργεί συνολικά 7 καταστήματα ΙΚΕΑ (5 στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και ένα στη Βουλγαρία), ενώ ο επόμενος στόχος είναι το άνοιγμα καταστήματος στην Κύπρο.

Η έκδοση του ομολογιακού δανείου ξεκινά αύριο (28 Σεπτεμβρίου) και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιείται μέσω διαδικασίας ηλεκτρονικού βιβλίου προσφορών.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η δημόσια προσφορά θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικασίας του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (ΗΒΙΠ), ενώ επίσης για πρώτη φορά μη εισηγμένη εταιρεία εκδίδει και εισάγει προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρικό ομόλογο.

Σχετικές ειδήσεις